Vrbovao đake da zapale auto bivše supruge?

J. D. LJ.

26. 11. 2018. u 20:53

Određen pritvor Aleksandru Popoviću, profesoru Vazduhoplovne akademije. Učenici priznali da su uništili "ford"

Врбовао ђаке да запале ауто бивше супруге?

Foto I. Marinković

TREĆI osnovni sud u Beogradu je, na predlog nadležnog tužilaštva, odredio pritvor profesoru Vazduhoplovne akademije u Vršcu Aleksandru Popoviću (40), koji se tereti da je odgovoran za paljenje automobila svoje bivše supruge M. V. P. u Slavonskoj 20, u Zemunu.

Kako "Novosti" saznaju u tužilaštvu, profesor se dogovorio sa svojim đakom S. S. (21), koji ga je potom povezao sa svojim vršnjakom N. T. da za određenu nadoknadu, zapali vozilo Popovićeve bivše žene. Dvojica mladića su to i učinila 30. oktobra, tako što su polili benzinom točkove "ford fokusa" i zapalila ih. Ubrzo su, međutim, pronađeni i uhapšeni, i oni, ali i profesor.

Dvojica mladići su, posle policijskog zadržavanja, rešila da priznaju krivicu i sklopila su sporazum sa Tužilaštvom, pa su osuđena za izazivanje opšte opasnosti na godinu dana zatvora, uslovno na četiri godine.

S druge strane, profesoru Aleksandru Popoviću, koji nije želeo da sarađuje i nije priznao delo koje mu se stavlja na teret, određen je pritvor.

O PRIVEDENIMA PO ZAKONU

KONTROLA letenja Srbije i Crne Gore, SMATSA d.o.o Beograd, iz medija je saznala da je priveden instruktor letenja Vazduhoplovne akademije u Vršcu, kao i da su dva naša studenta osuđena na uslovnu kaznu zatvora zbog navodnog učestvovanja u krivičnom delu. SMATSA će zatražiti informacije od nadležnog tužilaštva i policije i sarađivaće u vezi sa ovim slučajem.

- Ukoliko se potvrde navodi medija, odgovorni će snositi posledice u skladu sa zakonima Republike Srbije i internim aktima SMATSA - navodi se u saopštenju pres službe SMATSA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)