Optuženi za ubistvo Đurovića 25. decembra pred sudom

Tanjug

sreda, 21. 11. 2018. u 11:23

Оптужени за убиство Ђуровића 25. децембра пред судом

Uviđaj posle ubistva Blaža Đurovića Foto P. Mitić

Pripremno ročište u procesu protiv dvojice optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta ove godine na Dušanovcu zakazano je za 25. decembar

Pripremno ročište u procesu protiv dvojice optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta ove godine na Dušanovcu zakazano je za 25. decembar.

Na optuženičkoj klupi pred Višim sudom u Beogradu naći će se Nemanja Ivanov (36) i Darko Vesković zvani Prika koji terete se za teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljeno nošenje oružja.

Ivanov i Vesković se nalaze u pritvoru.

Pripremno ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se okrivljeni kratko izjasniti o krivici, nakon čega će sud zakazati početak suđenja koje će biti javno i na kojem će optuženi moći da detaljno iznesu odbranu.

PROČITAJTE JOŠ - UBISTVO ĐUROVIĆA: Veskoviću određen ekstradicioni pritvor

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković 2. aprila u Zagrebu odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Oni se terete da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili Đurovića a nakon toga, zapalili njegov automobil.

PROČITAJTE JOŠ - PUCNjAVA NA DUŠANOVCU: Izrešetan Blažo Đurović

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su preneli da je Đurović ubijen ispred kuće rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Ivanov je u februaru ove godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije