Ne mogu da poverujem da se namerno zapalio (Foto)

D. NOVKOVIĆ

21. 11. 2018. u 09:02

Brat Gorana Milovanovića, koji se kod Petrovca na Mlavi ubio posle svađe sa ženom: Očekujem da se sve rasvetli, ali nikoga ne optužujem. Sahrana u četvrtak na seoskom groblju

Не могу да поверујем да се намерно запалио (Фото)

Brat Dragan Milovanović Foto D. Novković

NE želim nikog da optužujem, ali očekujem od nadležnih organa da do kraja rasvetle ovaj slučaj i utvrde kako je tačno došlo do smrti mog brata. Ne mogu da verujem da je on bio u stanju da podigne ruku na sebe, i to na ovako bolan način, da se polije benzinom i zapali - kaže, za "Novosti", Dragan Milovanović, brat Gorana Milovanovića (38) iz Vošanovca kod Petrovca na Mlavi, koji je izvršio samoubistvo.

Goran će biti sahranjen u četvrtak, na seoskom groblju, a na večni počinak, uz prijatelje i komšije, ispratiće ga njegovo dvoje dece i brat Dragan. U trenutku Goranovog stradanja prisutna je bila samo njegova druga supruga Ivana, s kojom se on, navodno, posvađao neposredno pre tragedije. NJu nismo zatekli u kući, ali jesmo Goranovu prvu ženu, Snežanu Đorđević, s kojom se razišao u aprilu ove godine.

- Mene je Goran varao s tom ženom i zbog nje me je oterao iz kuće, zajedno sa našim sinom i ćerkom, koji imaju osam i sedam godina - priča Snežana.

Ni njoj ni njenom deveru Draganu nije jasno kako je Goran nastradao.

- Ne znamo šta se desilo, samo smo čuli da je izvršio samoubistvo tako što se polio bezinom i zapalio - priča Dragan. - Ja sam u sobi našao Goranov izgoreli radnički kombinezon, a ispred kuće sam video tragove paljevine.

Prema njegovim rečima, on u kući nije uspeo da nađe ništa od Goranovih dokumenata, iako je imao i pasoš i vozačku dozvolu i ličnu kartu. Zbog toga planira da, posle sahrane, od policije i tužilaštva zatraži detaljan izveštaj sa uviđaja.

- Moj brat je sa teškim opekotinama prevezen za Beograd u petak, 9. novembra, a ja sam za to saznao sutradan. U nedelju, 11. novembra, otišao sam za Beograd i tamo su mi lekari rekli da tražim donore kože za brata. Međutim, kad sam počeo da ih tražim, lekari su mi javili da ne treba, da je kasno i da moj brat neće preživeti. Bio je u toliko lošem stanju da nisam mogao ni da ga vidim, ni da pričam s njim - kaže očajni Dragan.

Ostaci izgorele odeće

Prema nezvaničnim saznanjima, Goran se, nakon svađe sa suprugom Ivanom, koja je kod njega živela sa svoje troje dece, polio benzinom i zapalio. Od nesnosnih bolova, istrčao je u dvorište i pao na zemlju i počeo da se valja, ne bi li ugasio vatru koja mu je zahvatila odeću. Vrištanje supruge čule su komšije i pozvale Hitnu pomoć, koja je teško povređenog Gorana prebacila za Beograd, gde je osam dana kasnije i preminuo. Ivana je nakon toga sa svojom decom napustila kuću i, najverovatnije se vratila u Leskovac, gde je i ranije živela.

POLICIJA: NEMA KRIVIČNOG DELA

O STRADANJU Gorana Milovanovića nije bilo zvaničnog obraćanja javnosti nadležnih organa, koji su izvršili uviđaj. Jedino je u policiji potvrđeno da se radi o samoubistvu i da u tom slučaju nema nikakvog saopštenja za medije, jer se ne radi o krivičnom delu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije