Francuska: Srbin pao sa 153 kilograma droge

G. Č.

20. 11. 2018. u 21:22

Velika zaplena narkotika u Francuskoj: U nasumičnoj kontroli na auto-putu carinici u hladnjači sa slovenačkim tablicama, za čijim volanom je bio šofer iz Srbije, pronašli veliku količinu čistog kokaina

Француска: Србин пао са 153 килограма дроге

FRANCUSKI carinici uhapsili su jednog Srbina u čijem kamionu je pronađeno 153 kilograma kokaina čija vrednost se na crnom tržištu procenjuje na više od 13 miliona evra. Droga je otkrivana kada je Brigada za unutrašnju kontrolu carine sprovela nasumičnu proveru na naplatnoj rampi na severnom auto-putu A1 koji vodi ka Belgiji, kod mesta Šaman, na sedamdesetak kilometara od francuske prestonice.

Izbor carinika je pao na hladnjaču sa slovenačkim tablicama za čijim volanom je bio šofer srpske nacionalnosti. Policijski pas obučen za otkrivanje narkotika je reagovao ispred palete koja se nalazila u dnu hladnjače. Daljim detaljnim pretresom otkriven je kokain pakovan u "hlebove".

Vest je preneo sajt carine, a događaj se zbio još 24. oktobra. Ime i prezime vozača nisu saopšteni. Izvori bliski istrazi ističu da je otkriveni kokain bio stoprocentno čist i da je mešanjem u pripremi za tržište mogla da se dobije tona i po, što po ceni od 50 evra za gram iznosi 75 miliona evra u konačnoj prodaji.

Zanimljivo je da isti izvori prenose da je uz kokain u hladnjači, začudo, prevožena keramika. Prema informacijama iz francuskih medija, kamion se verovatno kretao ka Holandiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije