Borba za život kapitena Fudbalskog kluba Polimlje

A. ROVČANIN

18. 11. 2018. u 21:36

Emir Hamzić, momak koji je povređen u tuči u Prijepolju, i dalje se nalazi u kritičnom stanju

Борба за живот капитена Фудбалског клуба Полимље

Detalj sa današnje utakmice Polimlja / Emir Hamzić

LEKARI Kliničnog centra Srbije nastavljaju i dalje borbu da spasu život brutalno pretučenog kapitena Fudbalskog kluba Polimlje Emira Hamzića. On je u subotu tokom popodnevnih časova operisan, ima višestruko naprsnuće lobanje i lekari ga drže u veštačkoj komi. Pored medicinskih radnika, nad Hamzićem bdeju i njegovi roditelji koji su u Beogradu i sa neizvesnošću čekaju pozitivne vesti. Drugi povređeni igrač, DŽenet Halilović, nakon saniranih povreda glave pušten je na kućno lečenje. Zbog napada na fudbalere privedeni su Nikola S. (23), kome je određeno četrdesetosmočasovno zadržavanje, nakon čega će biti saslušan kod dežurnog tužioca, i dvojica maloletnika.

Žitelje Prijepolja uznemirila je vest da su dvojica vrhunskih sportista u noći između petka i subote brutalno pretučena, te da je jedan od njih životno ugrožen. Samedin Jonović, saigrač iz ekipe, koji je te noći bio u društvu Emira i DŽeneta, kaže da se sve odigralo munjevitom brzinom i da nije uspeo da vidi ko je od grupe momaka udario Hamzića.

- Vraćali smo se iz grada i krenuli u pekaru da jedemo. Ja sam ušao unutra da poručim jelo, a Hamzić je ostao ispred. U momentu, čula se galama i kada sam se okrenu video sam gužvu ispred i njega kako nepomično leži na asfaltu. Uspeli smo da mu “iščupamo” jezik kako se ne bi ugušio, a brzo je stigla Hitna pomoć koja ga je u besvesnom stanju odvezla. Nismo znali šta nas je snašlo, niti sam uspeo da vidim ko ga je i čime udarao - uznemireno priča Jonović.

U klubu za koji je nastupao pretučeni kažu da su zaprepašćeni nesrećom koja se dogodila njihovom fudbaleru. Hamzić je sjajan momak, tvrde saigrači.

- Svi u klubu smo uvereni da Emir nije izazvao sukob. Molimo boga da izdrži u najvažnijoj utakmici života. NJega su napali momci koji su dobro poznati policiji. Od nadležnih državnih organa očekujemo brzu reakciju - kazao je predsednik Polimlja Milivoje Matović.

Portparolka Osnovnog javog tužilaštva u Prijepolju Jasminka Bošković kaže da je jednom punoletnom licu zbog napada na fudbalere, i nanošenja teških telesnih povreda, određeno četrdesetosmočasovno zadržavanje. Kako smo uspeli da saznamo, i dva maloletna lica, osumnjičena za isto delo, nalaze se u pritvoru u Užicu.

POBEDA ZA CENTARFORA

EKIPA Polimlja, za koju nastupa Hamzić, danas je pobedila Budućnost iz Arilja u poslednjoj utakmici sezone sa 4:1. Pobedu su posvetili centarforu koji je u bolnici. Svi se nadaju da će on biti na terenu od proleća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)