Uhapšena dva zvaničnika kosovskog ministarstva zdravlja zbog pronevere

Beta

16. 11. 2018. u 18:41

Ухапшена два званичника косовског министарства здравља због проневере

Foto Depositphotos

Kosovska policija saopštila je danas da je uhapsila dva zvaničnika kosovskog ministarstva zdravlja koji se terete za proneveru 1.170.854 evra od 2014 do 2017. za fiktivna putovanja

Kosovska policija saopštila je danas da je uhapsila dva zvaničnika kosovskog ministarstva zdravlja koji se terete za proneveru 1.170.854 evra od 2014 do 2017. za fiktivna putovanja, preneo je portal Kossev.

Kossev je preneo da su obojica osumnjičenih uhapšeni u ponedeljak, a da su bili službenici Ministarstva zdravlja u periodu u kom se terete za ova krivična dela.

Prema navodima portala, vršilac dužnosti direktora finansija u Ministarstvu zdravlja, H.D. (54) sumnjiči se da je podizao avanse za putovanja van Kosova na ime službenika Kosovske agencije za medicinske proizvode (AKMP), koja se nisu dogodila, jer za njih ne postoji odgovarajuća dokumentacija.

PROČITAJTE JOŠ: Tači: Tzv. Kosovo ima uspehe u borbi protiv korupcije, sigurno može i više

Dodaje se da je drugi osumnjičeni direktor M.R. (66) tereti da je dozvolio povlačenje avansnih sredstava takođe za fiktivna putovanja van Kosova, bez odgovarajuće dokumentacije i to za period od 2014 -2017.

Osumnjičeni se terete za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, a određen im je pritvor od 48 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije