KOSTUR žene pronađen je proteklog vikenda u šumi u dragačevskom selu Veles, a prema nezvaničnim informacijama u pitanju je Snežana Miletić (59) iz Guče koja je nestala 5. septembra prošle godine. Slučaj je odmah prijavljen policiji, a potom je naložena obdukcija. Prema prvim informacijama iz istrage, nema naznaka nasilne smrti, ali se ne isključuje mogućnost da je Snežana ubijena.

Kosti je pronašao šumar, a po garderobi, torbi i mobilnom telefonu koji su otkriveni u blizini, pretpostavlja se da je to leš Snežane Miletić. Rodbina je odmah posle nestanka posumnjala da je Snežanu zadesila kakva tragedija, jer je nestala pod veoma sumnjivim okolnostima. Naime, ona je kobnog dana doznala da njenu šumu, koja je četiri kilometra udaljena od Guče, i koja se nalazi na imanju njene majke, neko bespravno seče. Jedan od komšija ju je odvezao do zabrana, a on je dalje produžio svojim poslom.


Pročitajte još - Snežana otišla da brani šumu i nestala

- Rekli su joj da su u šumu došli ljudi iz Kraljeva i da seku drva. Ona se u to i uverila, ispričala rođaki mobilnim telefonom šta je videla, a zatim joj se gubi svaki trag - ispričao nam je jedan od Snežaninih rođaka.

Bezuspešna potraga za Snežanom trajala je danima, u potrazi su bili uključeni šumari, lovci, policija sa psima tragačima, rodbina, prijatelji, međutim, ništa nije dalo rezultata.

- Šuma u kojoj je pronađena je znatno udaljena od njenog zabrana. Ona je bila srčani bolesnik, i ne bi mogla da pređe toliko veliki put. Sumnjamo da ju je neko ubio - kazale su nam Snežanine komšije.


ČEKA SE DNK ANALIZA

VIŠI javni tužilac u Čačku, Ivan Zarić, kazao je da su pronađeni ostaci ljudskog skeleta u šumi nadomak sela Veles.

- Tačno je da su pronađeni ostaci ljudskog skeleta. Ali čiji su tek treba da se utvrđuje, kao i pod kojim okolnostima je nastala smrt, odnosno, da li je bila nasilna. Treba da se uradi DNK, a dok stigne izveštaj proći će vreme - kazao je Zarić.