VIŠE AKCIJA MUP-A: Uhapšeno 19 osoba zbog polnog uznemiravanja, nasilja i falsifikovanja

E. V. N.

13. 11. 2018. u 10:29

ВИШЕ АКЦИЈА МУП-А: Ухапшено 19 особа због полног узнемиравања, насиља и фалсификовања
Osumnjičeni se terete za polno uznemiravanje, nedozvoljene polne radnje, nanošenje teških i lakših telesnih povreda, nasilje u porodici, ugrožavanje sigurnosti, falsifikovanje...

U VIŠE odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana na suzbijanju opšteg kriminala uhapšeno je 19 osoba. Osumnjičeni se terete za polno uznemiravanje, nedozvoljene polne radnje, nanošenje teških i lakših telesnih povreda, nasilje u porodici, ugrožavanje sigurnosti, falsifikovanje...

U Zaječaru se iza rešetaka našao Branko S. (70) jer je u dva navrata, kako se sumnja, uznemiravao devojčicu (12) hvatajući je za zadnjicu i tražeći da ide kod njega kući. On je žrtvu presretao dok se vraćala iz škole. U istom gradu uhapšen je i Saša B. (42) jer se sumnja da je jednoj maloletnici od jula prošle do kraja septembra ove godine, uputio više neprimerenih multimedijalnih poruka preko "Vibera". Više od godinu dana slao je devojčici slike svog polnog organa, a ona je to na kraju prijavila roditeljima.

Zaječarski organi reda su uhapsili i D. P. (56) zbog sumnje da je krajem septembra ove godine na putu Ošljane - Novo Korito, nakon kraće verbalne rasprave, pesnicom u lice udario jednog muškarca. Zbog nasilja je priveden i S. R. (53), koji je metalnom teleskopskom palicom udario poznanika više puta po ramenu.


Policija je u Leskovcu uhapsila M. C. (28), koji se tereti da je početkom novembra najpre telefonom pozivao oštećenog i u dva navrata mu uputio pretnje i psovke. Posle toga je otišao do kuće oštećenog, gde je polomio sva stakla na njegovom automobilu, ulubio krov, oštetio retrovizore, brisače, farove i štop svetla.


RASNA MRŽNjA U UŽICU je uhapšen D. S. (28) zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti. On se tereti da je u sportskoj kladionici u Užicu državljaninu Nigerije uputio pogrdne reči, a potom u njegovom pravcu bacio stolicu i pepeljaru.

Kikindski organi reda su priveli F. K. (69) zbog sumnje da je sredinom oktobra u Senti na ulici pesnicom udario u vilicu jednog muškarca. Usled udarca čovek je pao i zadobio teške telesne povrede.

Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu priveden je M. A. (46),zbog sumnje da je falisfikovao novac, ali i trgovao narkoticima. Kod njega je pronađeno 49 novčanica u apoenima od 100 američkih dolara za koje se sumnja da su falsifikati i više od 1,7 kilograma marihuane.

Vrščanin S. D. (22) našao se iza rešetaka jer je fizički napao svoju majku, dok su dvojica Smederevaca, S. T. (36) i A. M. (21) privedena zbog nanošenja teških telesnih povreda.


BILI U EMOTIVNOJ VEZI

MLADIĆ B. K. (19), iz Pirota, uhapšen je zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo obljube nad detetom. Njega su za ovo krivično delo prijavili roditelji S. N. (13). On se sumnjiči da je nedozvoljenu radnju, proteklih meseci izvršio u više navrata. Tokom saslušanja i devojčica i on su rekli kako su već duže vreme u emotivnoj vezi i da nije bilo nikakve prinude i da ne nameravaju da okončaju svoju vezu. Tužilaštvo je zatražilo pritvor, o kome će odlučiti sudija za prethodni postupak. U romskoj zajednici ovakve pojave nisu retkost.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

veselnik

13.11.2018. 10:52

Super! A gde su presude za sve one "spektakularne " akcije od pre izbora, kada su pohapsene grupe od desetina kriminalaca? Koliko cemo odsteta da platimo za nezakonita i neopravdana hapsenja?

crno-beli svet

13.11.2018. 13:12

Uhapsen je i Pera iz malog mokrog luga jer je presao ulicu van pesackog... ajde bre smesni ste...

Petar M

13.11.2018. 13:26

Ljudi svasta rade da dodju do para, nezakonita sredstva koriste da nerade. Tuzno, je napadati roditelje, decu maloletnu i slicno. Nema vise sramote.