USKORO SUĐENjE ZA PRVU OTMICU ZEMUNACA”: Odbijene žalbe

M. M. R.

subota, 10. 11. 2018. u 10:21

УСКОРО СУЂЕЊЕ ЗА ПРВУ ОТМИЦУ ЗЕМУНАЦА”: Одбијене жалбе
Apelacioni sud u Beogradu, kako nezvanično saznajemo, odbio je žalbe okrivljenih na rešenje o potvrđivanju optužnice za teško razbojništvo nad 21-godišnjim Novakom Stevanićem u avgustu 1997. godine

APELACIONI sud u Beogradu, kako nezvanično saznajemo, odbio je žalbe okrivljenih na rešenje o potvrđivanju optužnice za teško razbojništvo nad dvadesetjednogodišnjim Novakom Stevanićem (na slici) u avgustu 1997. godine. Posle ove odluke, predmet je vraćen postupajućem sudiji u Višem sudu, gde će uskoro odrediti datum za početak suđenja.

Više od dve decenije nakon što je, kako se sumnja, Stevanić otet i mučen, da bi dao ključ i informacije o sefu njegovih roditelja sa novcem i nakitom, uhapšene su dve osobe. Za krivično delo teško razbojništvo, optužene su četiri osobe - policajac u penziji Milan Radukić, pripadnik Žandarmerije Saša Đajić, Nikola Bajić, član “zemunskog klana”, koji se nalazi na izdržavanju kazne, kao i Goran Ristić.

Nekoliko meseci nakon razbojništva, koje je u javnosti poznato kao slučaj “prve otmice zemunskog klana”, Novak Stevanić se ubio. Njegova porodica sve vreme je pokušavala da otkrije istinu.


PROČITAJTE JOŠ:
"Hitna" pod lupom zbog smrti dečaka

- Posle 22 godine neprospavanih noći i borbe sa mafijom, državom i klanovima, uspeli smo konačno - prokomentarisao je, za “Novosti”, otac žrtve Zoran Stevanić.

Slučaj je godinama tapkao u mestu, prelazio je i u ruke Tužilaštva za organizovani kriminal, a onda je naposletku vraćen u beogradsko Više tužilaštvo, koje je podiglo optužnicu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije