DALIBOR Petrović (36) zaklao je jutros svoju majku Goricu Petrović (57), u porodičnoj kući u zaječarskom selu Veliki Izvor. Posle zločina je sebi naneo više uboda istim sečivom, pa je ubrzo preminuo na putu ka Zdravstvenom centru. Kako smo saznali, on je bolovao od šizofrenije i više puta je pretio da će se ubiti.

- Otišao sam da nahranim stoku, kada sam čuo strahovitu vrisku - između dva jecaja kazuje nam Jovan Petrović (65), Daliborov otac. - Supruga je zapomagala: "Nemoj! Prestani! Ubićeš me!" Potrčao sam ka kući...

Nesrećni čovek se popeo na drugi sprat porodičnog doma, ali je naišao na zamandaljena vrata. Iz sobe su dopirali užasavajući krici.

- Moja supruga je zapomagala, a ja sam pokušao da razvalim vrata. Ali u tome nisam uspeo - kuka Jovan. - Onda su se otvorila, a na njima je, sav krvav, držeći nož u rukama, stajao Jovan. Kazao mi je: "Ubio sam majku. Ne boj se, sada ću i sebe". Onda je na moje oči nekoliko puta sebe ubo kuhinjskim nožem.

Dalibor je, obliven krvlju pao, a otac je pritrčao da mu pomogne. Nedaleko od njega je video suprugu.

- Gorica je ležala na podu, u lokvi krvi - uzdiše Jovan. - Uzeo sam telefon i pozvao Hitnu pomoć. Pokušao sam, potom da joj pomognem, ali ona nije davala znake života.

OČAJAN Jovan Petrović, otac ubice


Lekari su ubrzo stigli na lice mesta. Međutim, mogli su samo da konstatuju da je nesrećna žena preminula. Na putu do bolnice, povredama je podlegao i Dalibor.

- Moj sin je bolovao od šizofrenije i više puta je pretio da će se ubiti - nastavlja Jovan. - Pre nekoliko dana je situacija postala zabrinjavajuća, pa sam pozvao suprugu. Ona je bila na privremenom radu u Nemačkoj i vratila se da mi pomogne.

U nedelju je ceo dan, tvrdi Jovan, provela ubeđujući Dalibora da ide na lečenje.

- Učinilo mi se kao da je moj sin popustio i rešio da ode u bolnicu. Međutim, onda je, iz ne znam kojih razloga, počinio ovaj zločin - nastavlja Jovan.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, Dalibor je majku napao dok je ležala u krevetu. Ubo ju je kuhinjskim nožem, ali je nesrećna žena uspela da se pridigne i pokuša da pobegne. Sin ju je sustigao i usledilo je krvoproliće.

JEZIVO Tragovi krvi na mestu gde je sin ubio majku


BIO NA ROBIJI

PRE izvesnog vremena Dalibor Petrović je bio u zatvoru zbog pokušaja ubistva.

- Pre desetak godina, Dalibor je bio u lovu - kaže nam izvor iz istrage. - Imao je pušku, koju je ukrao od jednog poznanika. Tokom lova, ranio je svog prijatelja, što je okarakterisano kao pokušaj ubistva iz nehata, zbog čega je na robiji proveo nekoliko godina.