MUŠKARAC (49) srpskog porekla, čiji identitet nije otkriven, upucan je više puta na benzinskoj pumpi u Rivoniji, predgrađu Johanesburga, saopštila je lokalna policija. On je pogođen dva puta u ruku, prenose južnoafrički mediji, a prema njihovim nezvaničnim saznanjima, ovaj slučaj je povezan sa likvidacijom Đorđa Mihaljevića (43), koji je pre tri nedelje izrešetan dok je u "poršeu" stajao na semaforu.

PROČITAJTE JOŠ - STIGLI DOKAZI IZ JUŽNE AFRIKE: Đuričić ubijen, Gavrić bio meta

Poslednja žrtva u crnoj hronologiji smrti srpskih državljana na jugu Afrike, prema pisanju lokalnih portala, ušao je na benzinsku stanicu kada je na njega pripucala nepoznata osoba. Napadač je, navodno, posmatrao čoveka izvesno vreme, pre nego što je ispalio hice u njega dok je bio u svojim kolima.

PROČITAJTE JOŠ - Johanesburg: Ubijeni Srbin znao da je na nišanu

Kapetan Grenvil Mejer, u ime policije iz Johanesburga, javno je potvrdio da se incident dogodio u ponedeljak oko deset sati ujutru.

- Motiv nije poznat. Slučaj je otvoren, a žrtva je zadobila dve rane iz vatrenog oružja - rekao je Mejer.

Muškarac je prevezen u bolnicu pre nego što je policija izašla na teren. Prema prvim informacijama, on je nakon zbrinjavanja bio u stabilnom stanju, mada su pojedini mediji spekulisali da je podlegao povredama.

Kako navodi portal "Njuz 24", više njihovih izvora im je potvrdilo da je ovaj slučaj povezan sa ubistvom Đorđa Mihaljevića.

Prošlog meseca, dvojica motorista su izrešetala Mihaljevića. On je pokušao da pobegne, vozio je svoj "porše" još sto metara, ali je podlegao povredama.

- Mihaljević je držao zalagaonicu, lanac mesara, a bio je poznat kao Džordž iz Holivuda, zbog svog načina života. On je rođen u Johanesburgu, nakon što je njegov otac sedamdesetih godina došao u Južnoafričku Republiku - preneli su mediji.

Njegovo ubistvo, istražitelj Pol O'Saliven ocenio je kao još jedno u nizu likvidacija koje su Johanesburg poslednjih meseci pretvorili u teren za "obračun kriminalaca iz istočne Evrope".

MIHALjEVIĆ 14. ŽRTVA

U JOHANESBURGU je, u julu, ubijen Darko Kulić (46), a tri meseca ranije Milan Đuričić Miki (46), koji je takođe izrešetan dok je stajao na semaforu. Početkom maja u Beogradu je likvidiran Gorg Darmanović (58), tajni agent iz Južne Afrike. A prošle godine u septembru, neidentifikovana osoba srpskog porekla, sa "jugoslovenskim pasošem", kako se navodi u južnoafričkim medijima, ranjena je, navodno, zbog "poslova sa drogom koji su pošli naopako". Južnoafrički mediji označili su ubistvo Mihaljevića kao 14. u nizu likvidacija od 2009. koje su u vezi sa obračunima istočnoevropskih mafijaša, mahom iz Češke.