ODLUKOM Drugog osnovnog suda u Beogradu radiće se novo, treće po redu sudsko medicinsko veštačenje, kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u lečenju Jelice Panić (25) iz Paraćina, kao i zašto je došlo do kobnog ishoda. Ovaj posao biće poveren Sudskom medicinskom odboru medicinskog fakulteta u Nišu, koje bi o ovkme trebalo da se izjasni do u roku od mesec dana od dana prijema naredbe.

Pročitajte još: ISPOVEST MAJKE NASTRADALE DEVOJKE U "BEOKLINICI": Nisam znala da smrt može da zastari

Jelica je 9. juna 2010. godine u "Beoklinici" uradila ginekološku
intervenciju uklanjanja ranice na grliću materice, u opštoj anesteziji.

Međutim, ona je tokom intervencije pala u komu i preminula devet dana kasnije na VMA. Zbog nesavesnog lečenja, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv interniste Dragana Stanojevića, anesteziologa Bratislava Stamenkovića i ginekologa Miodraga Stanića.

Pročitajte još: SUĐENjE LEKARIMA ZA NESAVESNO LEČENjE: Jelicu usmrtila anestezija

Zbog promene sudije, u ponedeljak su se sva trojica ponovo izjasnila o optužnici, tvrdeći da nisu krivi i da ništa od onoga što se navodi u optužnici nije tačno. Njihovi advokati protivili su se novom veštačenju, iznoseći da su u osnovnom nalazu, stručnjaci konstatovali da niko od okrivljenih nije napravio propust u lečenju. Međutim, sudija je rekao da je novo veštačenje neophodno imajući u vidu da to nalaže pravično suđenje, kao i zbog težine posledica.