DEČAK Stefan Pajović (11) poginuo je u nesreći koja se u dvorištu porodične kuće u selu Zalogovac kod Varvarina dogodila u sredu po podne. Mališan je u bolnici u Kruševcu podlegao stravičnim povredama kada je na njega pala prikolica.

Pročitajte još: DEČAK PREMINUO U BOLNICI: Tovarni deo prikolice srušio se na 11-godišnjaka

- Radili smo svi oko drva, u zadnjem delu dvorišta. Stefan se sa mojom unučicom Anastazijom igrao, tu oko jabuke - svedoči za "Novosti" Stefanov deda stric Rade Jovanović. - I onda, u jednom trenutku, samo sam čuo Anastaziju kako je pisnula i poleteo sam ka njoj. Pomislio sam da je povredila noge, činilo mi se da tako nekako sedi. Ali, kad sam dotrčao i savio se, video sam Stefana u lokvi krvi.

Pročitajte još: VELIKA TRAGEDIJA: Pijan usmrtio dete prijatelja, pa pokušao da se obesi

Nesrećni čovek je nadljudskim naporima uspeo da podigne deo mašine, sigurno teži od 300 kilograma, koji je pritiskao mališana.

- Ni sam ne znam kako mi je to uspelo. Zet Miloš je brzo izvukao sina i odneo ga u auto - priča nam Jovanović. - Sklonio sam unuku, da ne gleda šta se dešava. U međuvremenu, Hitna pomoć iz Kruševca je krenula ka Zalogovcu i kod Srnja su preuzeli našeg Stefana. Odvezli su ga pravo na hirurgiju, tamo su se lekari nadalje borili za njega. Pokušali su sve, radili su i reanimaciju... Ali, nažalost, nije mu bilo spasa.

Porodica je u neverici. Stefanovi roditelji, Vesna (39) i Miloš (43) Pajović skoro ceo četvrtak proveli su u bolnici, čekajući da se završi obdukcija. Veliko i prostrano dvorište bilo je malo da primi prijatelje, rođake, poznanike, koji su došli da izjave saučešće.

Stefan Pajović

Teške povrede ugasile su detinjstvo dečaka, čiji bicikl zatičemo u dvorištu, kod kućice za pse. Stefan je, pričaju nam u porodici, pomagao roditeljima u svakom poslu. Bio je vezan za starijeg brata Ivana (15), koji pohađa drugi razred Ugostiteljske škole u Vrnjačkoj Banji.

Voleo je poljoprivredne alatke, kao mlađi trenirao je karate.

Rođaci, prijatelji i komšije opisuju pokojnog dečačića kao dobrog i vaspitanog, a nestašnog kao i svi pravi dečaci koji vole igru. Bio je omiljen u svakom društvu.

U Osnovnoj školi "Heroj Mirko Tomić", koju je pohađao, ne zna se kome je teže. Plaču i nastavnici i đaci. Učiteljica Radica Crnogorac, koja je Stefana u peti razred ispratila ove školske godine, pokušava da smogne dovoljno snage i govori o svom učeniku u prošlom vremenu.

- Stefan je, bio je, izuzetno dobro dete. Pažljiv, tih, trudio se uvek da sluša. Ja ga pamtim kao takvog, poslušnog - govori za "Novosti" učiteljica Radica Crnogorac. - Bio je druželjubiv, uvek spreman da pomogne svima.

Stefanov bicikl

PRIPREMA SAHRANE

VREME i mesto sahrane Stefana Pajovića biće naknadno određeni, a porodica je pokušavala da sve pripremi kako bi se ispraćaj na lokalnom groblju organizovao u subotu. Očekuje se da ceo Zalogovac bude na sahrani, ali i brojna rodbina i prijatelji iz Guče, odakle je poreklom Stefanov otac Miloš.