MALOLETNI M. N. (15) iz Kikinde, koji je preksinoć skočio sa vrha devetospratnice u centru grada, zadobio je teške telesne povrede i nalazi se u teškom stanju na hirurgiji Dečje klinike u Novom Sadu, potvrđeno je "Novostima" u toj bolnici.

- Ima prelome lobanje, otvorene prelome lakta i podlaktice. Njegovo opšte stanje je teško i na daljem je ispitivanju i posmatranju. Nalazi se na Intenzivnoj nezi, na Odeljenju dečje hirurgije - izjavila je za naše novine dr Andrea Đuretić, portparol Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Maloletnik je skočio sa vrha najviše zgrade u Kikindi, u Ulici vojvode Putnika kod pijace. Preživeo je jer je prilikom pada sa visine od oko 30 metara pao na krov parkiranog automobila. Kada je stigla Hitna pomoć bio je u svesnom stanju.

PROČITAJTE JOŠ - UŽAS U KIKINDI: Maloletnik skočio sa vrha devetospratnice i preživeo

- Dečak ne stanuje u našoj zgradi, niti je ovde ikada živeo. Zgrada se, inače, zaključava, ima i interfon, ali su vrata u kvaru pa je mogao da uđe ako je malo jače gurnuo ulazna vrata. Zaključana su bila i vrata koja vode na krov, odnosno na ravnu terasu na vrhu zgrade, ali se dečak, po svemu sudeći provukao kroz jedan manji prozor - pričaju stanari zgrade.

Kako saznajemo, M. N. je ove godine završio osmi razred OŠ "Jovan Popović". U školi kažu da je bio prosečan đak, ali veselo dete koje je bilo spremno da razgovara o problemima. Dečak živi sa ocem Vojislavom (36) i maćehom u Kikindi, dok mu se majka, sa još dvoje dece, mlađe od njega, odselila u Novi Sad.

- Ne znamo zbog čega se odlučio na ovakav korak. Ne mogu ni da pretpostavim. Otac je otišao u Novi Sad da ga poseti i uveri se u kakvom je stanju. To je sve što mogu da kažem - rekla je uplakana dečakova tetka Tatjana N. (39).


POMOĆ DOKTORKI

U POMOĆ M. N. prve su pritrčale tri doktorke koje su prolazile tuda. Odmah su pozvale hitnu službu, koja je prema svedočenju komšija, došla u rekordno kratkom roku. Zasad nije poznato zbog čega se maloletnik odlučio na samoubistvo.