POLICIJA je uhapsila Ivana K. (21) iz Aleksinca, zbog sumnje da je pokušao da ubije predsednika Ženskog rukometnog kluba "Aleksinac" Nenada Đurića (30). On se tereti da ga je u četvrtak uveče ubo nožem u grudi ispred sportske hale nakon čega je pobegao. Nezvanično, motiv napada je osveta jer je Nenad bio u sukobu sa Ivanom, koji je, navodno, maltretirao rukometašice ovog kluba.

Kako nezvanično saznajemo, Đurića je napalo nekoliko mladića naoružnih bejzbol palicama, vatrenim oružjem i noževima


PROČITAJTE JOŠ:
NAPAD U ALEKSINCU: Predsednik kluba izboden pred rukometašicama

- On je uspeo da pobegne i sa otvorenom ranom uđe u sportsku halu gde je u toku bio trening. Nakon što je pozvao Hitnu pomoć, prevezen je u niški Urgentni centar i tu je zadržan na daljim ispitivanjima - rekao nam je izvor iz istrage.

PROČITAJTE JOŠ: Uhapšen Tasmanijski Đavo: Kolima udario pešaka, pa ga nokautirao!

U međuvremenu, Đurić je obavestio policiju o napadačima pa su ih patrole u toku noći tražile na tridesetak označenih lokacija.

- Činjenica je da se Đurić zalaže za mir u Aleksincu i zaštitu mlađih naraštaja od huligana, pa je tako došao u sukob sa ovdašnjim žestokim momcima - rekao nam je naš sagovornik. - O tome je nedavno istakao i otvoreno pismo. Bilo je među njima nesuglasica pa su se pozivala na "ferku" da pokažu ko je jači.

Posle toga Đuriću je ogreban auto i izbušene su mu gume, pa je to dodatno zaoštrilo sukob.

- Bilo je pitanje dana kada će doći do novog obračuna - nastavlja naš izvor. - Đurić je to znao i nedavno se požalio da sumnja da ga prate i vrebaju trenutak za napad. Čak je imao i dojavu. Na kraju se to i dogodilo.

Sportska hala u koju je Nenad utrčao posle napada / Nenad ĐurićNEĆE SE SMIRITI

NENAD je sada imao sreće, ali mislim da ovo nije kraj, jer postoji opravdana bojazan da sledeći sukob bude još krvaviji i fatalan. Dok neko ne izgubi glavu, neće se smiriti - rekao nam je Nenadov poznanik.

Uhapšenom Ivanu određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će slučaj biti predat Višem javnom tužilaštvu u Nišu.