IZNENADNA SMRT DEVOJČICE: Mija je odlazila na preglede kod lekara dva puta godišnje

J. L.

četvrtak, 13. 09. 2018. u 14:02

ИЗНЕНАДНА СМРТ ДЕВОЈЧИЦЕ: Мија је одлазила на прегледе код лекара два пута годишње

STŠ "Ivan Sarić" Mija M.

Porodica Mije M. (13) iz Subotice, koja je umrla na odbojkaškom treningu, tvrdi da je devojčica bila zdrava. Tek kada stignu obdukcioni nalazi biće poznato šta je dovelo do smrti

ŠTA je uzrok smrti trinaestogodišnje devojčice Mije M. iz Subotice, koja je izdahnula na prvom odbojkaškom treningu u ŽOK "Subotica", znaće se samo posle detaljnog nalaza obdukcije, koji porodica očekuje ovih dana. Prema rečima rodbine, dete je bilo zdravo i dok je trenirala plivanje išla je dva puta godišnje na lekarski pregled.

- Nešto se desilo, ali ne znamo šta, jer nikakva bolest nije pronađena, tako nam je rečeno - kaže bliski rođak preminule devojčice. - Bila je zdravo dete koje se bavilo sportom, i otac i majka su u sportu i vodili su računa o njenom zdravlju. Išla je na sve potrebne preglede i ovo što se desilo nije posledica fizičkog napora. Ona je na to bila spremna.


PROČITAJTE JOŠ:
TRAGEDIJA U SUBOTICI : Devojčica umrla na prvom treningu

Porodica je u šoku i ne može da veruje da su u trenutku ostali bez malog anđela.

- Užasno nam je teško, skoro svakodnevno smo se viđali i bila je divno dete. Ne možemo da verujemo šta se dešava - u suzama je kratko rekla baka Pavka. - Lekari su se borili da je spasu ali nisu uspeli.

U ŽOK "Subotica" na čijem treningu se desila tragedija nisu želeli da komentarišu šta se dogodilo, kao i da odgovore na pitanje da li deca pre nego što počnu da treniraju donose lekarska uverenja.

- Videćemo sa roditeljima da li ćemo ovih dana davati zvanično saopštenje kluba. Do tada ne mogu da dajem nikakve izjave - rekla nam je Nataša Jančikin iz ŽOK "Subotica".

Devojčica milog osmeha i toplih očiju je godinama trenirala plivanje u Plivačkom klubu "Spartak Prozivka", gde je kako kažu radila sve neophodne preglede kada god je bilo potrebno i nikakvih problema nije bilo. Mija je svirala i flautu u subotičkoj Muzičkoj školi, a jedno vreme i igrala folklor.

Sahrana prerano preminule devojčice biće danas na Senćanskom groblju u Subotici.


PROČITAJTE JOŠ:
NESREĆA NA PUTU ŠABAC-VALjEVO: Majka i beba povređeni u udesu

PREDMET U TUŽILAŠTVU

ISTRAGA o smrti devojčice u nadležnosti je Višeg javnog tužilaštva u Subotici, gde je rečeno da se čeka zvanični obdukcioni nalaz, posle čega će odlučiti o eventualnim daljim koracima.

Komentari (6)

Mirjana

13.09.2018. 14:58

"Iznenadna smrt"se dešava novorodjenoj deci i u ranom detinjstvu a eto i starijoj deci bez objašnjenja?Ni jedna medicinska istraga nema objašnjenje?Tuga velika do neba!!

Nina

13.09.2018. 15:26

Mora da je koksaki virus koji nije preležan i koji se retko otkriva jer podseća na prehladu.Nije prvi slučaj, setite se mladih fudbalera, devetogodišnjeg deteta. Nikom, pa čak ni lekarima, ne padne na pamet kada je prehlađen da odnese krv na analizu na koksaki virus, zato se ovakve stvari dešavaju, a jedini lek je mirovanje.

Tanjaaa

13.09.2018. 17:19

ogroman bol i tuga,strasno....iskreno saucesce neutesnim roditeljima a ti mali andjele pocivaj u miru....prokleta sudbina...ne nalaze se reci za napisati samo ogroman bol sto nam prolazi srcem i suza u oku...