U PREDGRAĐU Loniga, italijanskog grada u okrugu Vićenca, u petak jutru dogodio se stravični zločin kada je Zoran Lukijanović (40) ubio svoju ženu Tanju Dugalić (33), prema kojoj je već bio nasilan. On je potom pobegao sa mesta zločina, a italijanska policija je započela intenzivnu poteru.

Nekoliko sati kasnije, na auto-putu, u smeru ka Veneciji, saobraćajci su uočili osumnjičenog. Na njihovo iznenađenje, kako prenose tamošnji mediji, on je izvukao pištolj i pucao sebi u usta. Prema pisanju italijanskih portala, bračni par je poreklom iz Srbije.


Pročitajte još:Optužnica protiv transvestita Gorana Abdulova za ubistvo ljubavnika

Lukijanović je već poznat policiji zbog serije napada na suprugu, a zbog toga mu je, između ostalog, bilo zabranjeno da joj prilazi. On je morao da se iseli iz porodične kuće, najmanje deset kilometara daleko od doma u kome je Tanja ostala da živi. Ipak, Lukijanović nije poštovao zabranu, ni kobnog jutra, ni mesecima unazad, pišu italijanske novine.

- Ubistvo se dogodilo na putu ka Tanjinom poslu oko osam sati ujutru. Navodno su se posvađali, muškarac je prišao ženi i dva puta joj je pucao u grudi, jednom u glavu. Potom je peške pobegao sa lica mesta. Prema jednoj verziji događaja, njih dvoje su bili zajedno u vozilu, a on je u jednom trenutku izašao. Prišao je Tanji i pucao u nju. Prema drugoj verziji, sreli su se na ulici, a on ju je ubio dok je pokušavala da pobegne od njega i uđe u kola - prenose tamošnji portali.Pročitajte još:UŽAS U BAČKOJ TOPOLI: Pokušala da ubije majku nožem

Policiju su pozvali prolaznici, koji su alarmirali i Hitnu pomoć. Tanji, ipak, nije bilo spasa, iako su lekari pokušavali reanimaciju. U međuvremenu, karabinjeri su započeli potragu za Lukijanovićem. Uočili su ga u njegovom sivom "pasatu" posle nekoliko sati. Nakon što su ga presreli, u vazduh su ispaljena dva hica.

- Patrola saobraćajne policije je tražila pojačanje, pažljivo prilazeći osumnjičenom - spekulišu italijanski mediji. - Međutim, on je, izvadio poluautomatski pištolj, kalibra 7,65 mm, kojim je prethodno pucao u suprugu, i stavio ga je sebi u usta. Na iznenađenje policajaca, povukao je oroz, nakon što je osetio da je u klopci-spekulišu italijanski mediji.

Lukijanović je potom prebačen helikopterom u najbližu bolnicu i u teškom stanju je smešten na odeljenje intenzivne nege. Prema poslednjim informacijama, koju je objavio rainews.it, njemu je proglašena moždana smrt.

Inače, prema navodima italijanskih novina, postoji dvoje očevidaca ubistva. Jedan je pobegao i sakrio se od hitaca, a druga osoba je bila u šoku nakon pucnjave. Policiju je pozvala treća osoba, zaposleni u obližnjoj fabrici koji je primetio krvavo telo na zemlji.

TRAGEDIJA U BLIZINI

ITALIJANSKI okrug Vićencu potresla je još jedna porodična tragedija. Naime, u naselju Marostika u četvrtak uveče pronađena su tela starijeg bračnog para. Njihov nećak (31) zatekao ih je obešene u ostavi za alat pored kuće, a istraga će pokazati da li je reč o dvostrukom samoubistvu ili o ubistvu i samoubistvu. Navodno, među njihovim stvarima nije pronađeno oproštajno pismo, a par je poslednjih meseci prolazio kroz težak finansijski period.