PET krivičnih i jednu prekršajnu prijavu podnela je Inspekcija rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja protiv odgovornih za smrt radnika Nebojše Turovića na gradilištu na uglu ulica Kneza Miloša i Sarajevske u Beogradu 29. avgusta, a izrečena je i jedna usmena zabrana rada izvođaču radova "Energogroup" DOO.


Pročitajte još:
Đorđević: Krivične prijave protiv izvođača i podizvođača radova u Kneza Miloša

Krivične prijave su podnete protiv Srbe Dragišića, preduzetnika i osnivača preduzetničke radnje "Anker bau" zbog nepreduzimanja mera zaštite na radu, Željka Petrovića, odgovornog izvođača radova na gradilištu zbog izostanka primene mera zaštite na radu, Nedžada Spahića, kao neposrednog rukovodioca preduzetničke radnje "Anker bau", Dejana Brankovića, direktora "Energogroup" DOO, takođe zbog nepreduzimanja mera zaštite na radu i Mirjane Pejčić imenovanog lica za bezbednost i zdravlje na radu kod poslodavca "Energogroup" DOO, koordinatora za izradu projekta i koordinatora za izvođenje radova ispred investitora na "KMR development" DOO zbog nepreduzimanja mera zaštite na radu.


Pored krivične prijave Inspekcija rada pripremila je i prekršajnu prijavu protiv Srbe Dragišića, preduzetnika i osnivača preduzetničke radnje "Anker bau".


Pročitajte još:
Obustavljeni radovi na gradilištu u Ulici kneza Miloša

Tokom inspekcijskog nadzora 29. avgusta kada se nesreća dogodila, inspektori rada izrekli su izvođaču radova "Energogroup" DOO usmenu zabranu rada u širokom mašinskom iskopu i to uz ivice iskopa ka ulicama Kneza Miloša i Vojvode Milenka do primene mera za obezbeđenjem stranica iskopa.