SKANDAL SA GOLIŠAVIM FOTOGRAFIJAMA U VRANJU: Disciplinski postupak protiv sudije

J. S.

03. 09. 2018. u 21:00

Biznismenu Zvonku Cvetkoviću iz Kragujevca, koji je medijima dao fotografije obnažene Marije Janićijević, sudije Osnovnog suda u Vranju, posle saslušanja određen je pritvor do 30 dana

СКАНДАЛ СА ГОЛИШАВИМ ФОТОГРАФИЈАМА У ВРАЊУ: Дисциплински поступак против судије

BIZNISMENU Zvonku Cvetkoviću iz Kragujevca, koji je medijima dao fotografije obnažene Marije Janićijević, sudije Osnovnog suda u Vranju, posle saslušanja određen je pritvor do 30 dana. Kako saznajemo, protiv sudije je zbog ovog skandala pokrenut disciplinski postupak.

Advokat Dragan Nikolić, pravni zastupnik sudije, podseća da se biznismen tereti za krivično delo "proganjanje". On navodi da je tražio izuzeće suda u Vranju, ali je izuzet predsednik suda Stojadin Stanković, sama Marija Janićijević, kao i sudija LJiljana Nikolić supruga advokata.

- U skladu sa kodeksom, svaki sudija dužan je da se u obavljanju sudijske funkcije i u postupcima van suda ponaša na način koji doprinosi očuvanju ugleda i dostojanstva suda i sudija - rekao je u ponedeljak Stojadin Stanković, predsednik vranjskog suda. - Dužnost je i uzdržavanje od nedoličnih postupaka kao i postupaka koji mogu narušiti poverenje javnosti u sud, što važi i za sudiju Mariju Janićijević.Stanković kaže da će u navedenom postupku nadležni organi utvrditi sve relevantne činjenice i doneti odgovarajuće odluke.

- To je svakako u interesu i ovog suda i svih sudija - naveo je Stanković. - Bez obzira na ishod disciplinskog postupka eventualna odgovornost pojedinog sudije ne može se pripisivati celom sudu, pa ni celokupnom pravosuđu Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

drug

04.09.2018. 10:11

@Pedja - kakvo proganjanje...tu je pukao biznis izmedju njih,,,treba to istraziti do kraja a onda po pravdi...

Naivni Gedža

03.09.2018. 23:49

Ako je proganjao, treba da odgovara. Ali fotografije eksplicitnih poza objavljene u tabloidima (ne sa plaže, već na krevetu) ostaju kao mrlja. Sama treba da se povuče. ..

Deda Miloje

04.09.2018. 08:18

Tražio sam svugde na internetu, ne moogu da nađem golišave fotografije! link ?

Zorica

04.09.2018. 08:39

Ovo je prava slika stanja srpskih sudova. Nije u pitanju samo jedan sudija! Pravosudje je rak rana našeg društva. Na to nas upozoravaju i evropske institucije ali našoj vlasti očigledno odgovara ovakvo stanje u sudstvu! Poptuno potunuće državnog sistema na svim poljima!

Ацо

04.09.2018. 12:41

Није она једина! Нас више наследника куће и плаца у једном граду у Србији смо у два наврата, 2 (две) године добијали решења о наследству где судија није знала да подели целу кућу на уделе-разломке? Уз остале грешке, делила нам је или 2/3 куће или 4/3; никако да нам додели укупних 1/1=1 цело (кућа, јабука, торта... свеједно). Тек кад су је променили, следећа судија је (после жалби) знала разломке - из 6. разреда основне школе?!