BEOGRAĐANKA Sara Vidak (20) danas je u kotorskom Osnovnom sudu negirala da je napala sudiju za prekršaje Jelenu Stanišić. Iznoseći svoju odbranu, ona je tvrdila da je sudija nju uhvatila za ruku i odgurnula je. Objasnila je da je zatim upozorila sudiju na takvo ponašanje, posle čega je, prema njenim tvrdnjama, Stanišićeva počela da paniči i viče kako je navodno ona nju napala.

Vidakova, koja je u sud dovedena s lisicama na rukama, i danas je ponovila da nije ogrebala Stanišićevu po ruci, već da je sudija sa ogrebotinom izašla iz kancelarije u koju je ušla posle napada. Kazala je i da je osnovna tužiteljka nije na saslušanju uputila u to da može da se brani ćutanjem, kao i da ima pravo da pozove ambasadora.


PROČITAJTE JOŠ -
DVA SVEDOKA TVRDE: Sara Vidak napala i policajce

Beograđanka je danas navela i da je tužiteljka bila nekorektna i neprijatna prema njoj i da zbog toga nije ni potpisala zapisnik.

Stanišićeva je navela da je Sari Vidak i njenom momku Stevanu Prpi, kada su došli u sud, kulturno objasnila proceduru, ali da se Vidakova obraćala drsko i čak zalupila vrata kancelarije.

Sudija je objasnila i da je tokom tog suđenja Sarin momak priznao krivicu, odnosno da je udario u parkirani auto, i tražio da mu se saopšti kazna. Nakon toga, objasnila je sudija danas, Prpa je platio kaznu i potpisao tri primerka.

- Tada sam čula galamu ispred kancelarije: "Ovo je nepravda, hoćemo žalbu". Kada se pojačala vika i galama, izašla sam na prag kancelarije. Pitala sam u čemu je problem, a obratila mi se majka Sare Vidak rečima: "Sram te bilo, ceo dan nas maltretiraš, diskriminišeš nas po nacionalnoj osnovi" - kazala je Stanišićeva, i dodala da im je objasnila da se pritužbe predaju u pisarnicu i zamolila ih da napuste prostorije.

Tada joj se, priča sudija, obratila Sara Vidak rečima: "Koje je tvoje prezime, čuće se za ovo", nakon čega ju je optužena udarila po ruci, uhvatila je i počela da joj uvrće ruku.

Sudija je ispričala i da su tada pozvane policija i Hitna pomoć. Istovremeno, prema rečima Stanišićeve, optužena je pozvala majku da joj dostavi kanadski pasoš. Sudija je dodala i da se zbog cele situacije uznemirila i otišla u Hitnu pomoć.


PROČITAJTE JOŠ:
SARA NIJE NAPALA POLICAJCA: Advokat Beograđanke demantuje pisanje crnogorskih medija

- Nisam mogla da verujem da će me neko fizički napasti na radnom mestu. Vidakova je tom prilikom podmetnula nogu i blokirala vrata, da bi mi onemogućila da se vratim u kancelariju - kazala je sudija.

Danas je odbijen zahtev da Sara Vidak bude puštena iz pritvora, a nastavak suđenja zakazan je za 5. septembar.


KO ZAVODI RED U HODNIKU

Na pitanje advokata odbrane Srđana Lješkovića da li je u opisu radnog mesta sudije za prekršaje da zavodi red u hodniku, Stanišićeva je kazala da nije, ali da je htela da da objašnjene strankama koje su negodovale zbog odluke koju je donela neposredno pre toga. Sudija je dodala da su joj povrede sanirane u domu zdravlja, nakon čega je advokat Lješković kazao da ne postoji nijedan medicinski dokaz koji potvrđuje njene tvrdnje.