SPECIJALISTA ginekologije u Opštoj bolnici u Užicu Ljiljana Vučković (59) uhapšena je u četvrtak ujutru na svom radnom mestu zbog sumnje da je primala mito, a iza rešetka se našao i Z. K. (28), iz Prijepolja, za koga se veruje da je dao novac doktorki. Užička policija, rečeno je za "Novosti", nije učestvovala u hapšenju u slučaju koji vodi Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije pri Višem tužilaštvu u Kraljevu, ali se zna da je i treće hapšenje ginekologa u pomenutoj zdravstvenoj ustanovi tokom 2018. godine pripremano u prethodnom periodu.

- Sumnja se da je doktorka 28. avgusta zahtevala, a dva dana kasnije i primila 200 evra kako bi izvršila prekid trudnoće pacijentkinji u šestoj nedelji. Posle obavljene procedure, Z. K. je predao novac doktorki - saopštio je beogradski biro MUP. - Uhapšenoj doktorki određen je pritvor do 48 časova.


PROČITAJTE JOŠ: Užički lekar uzeo mito za abortus u 17. nedelji

Vučkovićevoj će na teret najverovatnije biti stavljeno produženo delo primanja mita i biće izvedena pred tužioca u Kraljevu.

- Ljiljana Vučković je bila na noćnom dežurstvu koje se završava u sedam časova ujutru, a posle toga se zadržala na kolegijumu, što je uobičajena procedura. Odmah zatim, bez puno buke, na putu do kuće nju je sačekala policija i tada je uhapšena - rečeno je, za "Novosti", u užičkoj Opštoj bolnici.

Pre petnaest dana, iza rešetaka se našao i dr Dragoslav Arsić (53), specijalista ginekolog u najvećoj zdravstvenoj ustanovi Zlatiborskog okruga. On je priveden pod sumnjom da je jednoj pacijentkinji prekinuo trudnoću, a da je zauzvrat od nje primio 570 evra. Prema tvrdnjama policije, to nije jedini greh pomenutog lekara, jer je u ovom slučaju trudnoća prekinuta u 17. nedelji, u poodmakloj fazi, kada ovu medicinsku proceduru nije moguće uraditi na zakonit način.

Zdravstveni centar Užice / Foto D. Karadarević

UHAPŠEN PRED ODLAZAK U PENZIJU

U martu ove godine, policija je uhapsila i dr Gorana Maksimovića (65), koji je od pacijentkinje prilikom kontrole njenog zdravstvenog stanja tražio novac. Nekoliko trenutaka kasnije, on je uhapšen sa obeleženim novčanicama, a kuriozitet je to što se slučaj dogodio poslednjeg radnog dana dr Maksimovića pred odlazak u penziju. Maksimović je zbog primanja mita bio hapšen i pre 11 godina.