DRAMA U VELIKOM GRADIŠTU: Pao u komu posle tuče na fudbalu

D. NOVKOVIĆ

28. 08. 2018. u 13:29

U sukobu igrača i navijača na fudbalskom turniru u Velikom Gradištu povređen N. P. (43). Imao hematom na mozgu i slomljena rebra. Posvađali se zbog faula

ДРАМА У ВЕЛИКОМ ГРАДИШТУ: Пао у кому после туче на фудбалу

Fudbalski turnir u Topolovniku Foto: facebook.com

ČETRDESETTROGODIŠNjI N. P., igrač fudbalske ekipe veterana "Timić i drugovi", zadobio je teške telesne povrede u tuči koja je izbila na turniru veterana i rekreativaca u malom fudbalu "Svi protiv svih" održanom u Topolovniku u Velikom Gradištu. On je ubrzo pao u komu, pa je hitno prebačen u Beograd. U sukobu igrača i navijača udaren je pesnicom, a zatim je glavom pao na betonsku podlogu i izgubio svest. Dok je ležao, neko ga je još jednom šutnuo nogom u grudi.

Hitna pomoć ga je prevezla u Dom zdravlja u Velikom Gradištu, a nakon toga u požarevačku Opštu bolnicu. Pošto nikako nije dolazio svesti, prevezen je u beogradski Urgentni centar, gde je nekoliko dana proveo u komi, sa hematomom na mozgu i polomljenim rebrom.

Ova tuča izbila je 10. avgusta uveče, za vreme utakmice između ekipe "Timić i drugari", sastavljene od meštana Topolovnika, i ekipe "Case-case", koju su činili meštani na radu u inostranstvu. Tuča je izbila kada je napravio faul jedan od igrača iz ekipe "Case-case", koja je vodila sa 2:0. Čim je sviran ovaj faul, izbila je svađa među fudbalerima, koja je ubrzo prerasla u tuču. Fizičkom obračunu su se munjevito pridružili i neki od navijača.

Posle sprovedene istrage, Osnovno javno tužilaštvo i policija u Velikom Gradištu podneli su krivične i prekršajne prijave protiv nekoliko aktera tuče. Krivične prijave zbog nanošenja teških telesnih povreda dobili su N. Č. (28), iz Trnova kod Raške, i A. Ž. (29), iz Beograda, dok su prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira, osim protiv njih dvojice, podnete i protiv povređenog N. P. (43) i J. P. (57), iz Topolovnika.

DO PET GODINA ROBIJE

ZA nanošenja teških telesnih povreda predviđena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora, a za remećenje javnog reda i mira novčana i zatvorska kazna do 30 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Alokin

28.08.2018. 14:22

Ja ne znam da li smo mi stvarno toliko blesav narod? Čoveče, oni se poubijaše zbog obične dečije igre.

Nebojsa007

28.08.2018. 21:14

Za te bahate kojima koeficijent inteligencije nije veci od broja cipela pa ne znaju recima da se izbore vec moraju pesnicama ja bih uveo visegodisnju robiju u rudniku pa bar drzava da ima neku korist od takvih nasilnika.

Perica Iz Varosi

28.08.2018. 21:43

Што би тек било да су уместо лопте имали нож!!!!