NOVI SAD ZAVIJEN U CRNO: Robert sahranjen sa loptom

LJ. P.

23. 08. 2018. u 21:23

Na groblju u Novom Sadu rodbina i drugovi se oprostili od mladog sportiste (15). Razredni: Mugoša je voleo košarku, bio je dobar sin, učenik i prijatelj

НОВИ САД ЗАВИЈЕН У ЦРНО: Роберт сахрањен са лоптом

SABRALA se mladost u četvrtak na najtužnijem mestu, Gradskom groblju u Novom Sadu, da na večni počinak isprati mladog košarkaša Roberta Mugošu (15), kojem je, mnogi to nisu znali, drugo ime bilo "Milo dete". Dečak je sahranjen sa svojom košarkaškom loptom, koju je u raku ubacio jedan od drugova.

U tužnoj koloni za belim sandukom prekrivenim buketima belog i crvenog cveća, neutešna majka Izabela, rodbina, prijatelji i drugovi iz školske klupe sa kojima je osam godina u školi "Petefi Šandor" delio lepe i teške trenutke, i oni sa sportskog terena sa kojima se "borio" između dva koša i kovao planove za budućnost.

Suze, bol i jecaje za prerano prekinutom mladošću, niko nije mogao da sakrije, a sve je morilo isto pitanje: "Zašto je, iznenada i tragično prekinuta jedna mladost?" Pre opela puštena je pesma Macklemore wings, istoimene grupe.

Opraštajući se poslednji put od "Milog deteta", sveštenik je poručio mladima, ali i svima ostalima, da se gledaju u oči, više se druže i brinu jedni o drugima.

- Deco, nemojte testirati svoje mogućnosti, koliko možete pod vodom bez vazduha i slične stvari - kazao je sveštenik. - To može dovesti do nesreće.

U oproštajnom govoru, razredni starešina iz Osnovne škole "Petefi Šandor", kazao je da im je Robert ostavio zadatak da uspomenu na njega čuvaju u srcima. Istakao je i da veruje da se sve dogodilo spletom nesrećnih okolnosti. Robert je, kako je rekao, bio dobar sin, učenik i drug.

- Voleo je sport, bio je ambiciozan i imao planove - kazao je razredni.

Mladi košarkaš je pronađen mrtav u ponedeljak u porodičnom stanu u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, a jeziv prizor u dnevnoj sobi zatekla je njegova majka Izabela, po povratku sa posla. Petnaestogodišnjak se najverovatnije ubio vešanjem o cev radijatora, a u stanu nisu nađeni tragovi koji bi ukazivali da je tu došlo do nekog sukoba.

Dečakova majka, ali i svi koji su poznavali Roberta, veruju da je do tragedije došlo spletom nesrećnih okolnosti i da petnaestogodišnjak nije imao nameru da sebi oduzme život.

DUBOKO POTRESENI

IZNENADNI, tragičan gubitak druga, Robertove vršnjake je duboko potresao, a nekolicini njih je u četvrtak u sali za oproštaje na Gradskom groblju, pozlilo. Okupljeni su ih odmah izveli napolje, dali im vode i rashladili ih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Nuclear Vlasta

24.08.2018. 14:29

А зашто је дигао руку на себе, а такође уништио и живот родитељима ?