Ubistvo Miše Ognjanovića koštalo pola miliona evra? Advokat Luke Bojovića žrtva trećeg klana?!

Novosti online

19. 08. 2018. u 07:04

Ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) bilo je naručeno i plaćeno pola miliona evra, tvrdi advokat Marko Nicović

Убиство Мише Огњановића коштало пола милиона евра? Адвокат Луке Бојовића жртва трећег клана?!

Foto Tanjug

Ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) bilo je naručeno i plaćeno pola miliona evra, tvrdi advokat Marko Nicović član Svetske asocijacije šefova policija.

On ističe da su vođe kriminalnih klanova kao nikad spremne za osvetu suparnicima, jer je retko ko od njih procesuiran.

- On je imao takvu sudbinu da kao advokat pređe u sivu zonu i napravi dil koji je bio u suprotnosti sa advokatskom etikom – kaže Nicović i uverava da je suština kriminalnih obračuna na beogradskom asfaltu kontrola tržišta narkotika.

Nicović navodi da je kod kriminalaca sistem jasan, pošto oni ne prezaju od lančanih ubistava i ponašaju se kao da ih niko ne može zaustaviti.

- Ono što im dodatno ide u prilog jeste to što na desetine kriminalnih ubistava nije rasvetljeno, a čak nije utvrđeno ni ko je nalogodavac. Nažalost, zbog toga je pretnja procesuiranjem retko blokirajući faktor u ovom ratu – ukazuje Nicović i ističe da je ubijeni advokat Ognjanović očigledno platio glavom u ratu dva klana.

Sagovornik dodaje da je cilj rata klanova monopol na tržištu narkotika.

- Konačni cilj je eliminisanje zemunskog klana i uništenje Luke Bojovića, koga je Ognjanović zastupao – zaključio je Nicović.

Boža Spasić, bivši funkcioner Državne bezbednosti, ubeđen je da Ognjanovićev ubica nikada neće biti pronađen i ističe da su spekulacije da je ubijeni advokat pre nego što je likvidiran primetio da ga neko prati.

- Siguran sam da su samo glasine da se pre izvesnog vremena Ognjanović požalio da ga prate. Zabrinjavajuće je što su mafijaški obračuni iz Crne Gore prebačeni u Srbiju. Budući da je retko ko iz dva poznata klana preživeo, postavlja se pitanje da li se u sukob umešao i treći klan? Mislim da taj treći klan, čije ćemo ime uskoro saznati, trenutno zauzima vodeću poziciju, a moje iskustvo mi govori da se sprema novi obračun na beogradskim ulicama – kaže Spasić i zaključuje da današnje kriminalne grupe ne mogu da se porede sa onima koje su harale devedesetih i osamdesetih godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Dragan

19.08.2018. 08:16

Nebi ga ubili da nije prešao advokatski granicu koja je u svetu kriminala jasno Označena

Zoran Petrovic

19.08.2018. 09:35

Хвала Богу да неко реално проговори из редова адвоката.Сад ће адвокатићи ђетићи да нападну Ницовића али надам се да њега баш брига за то.Свака част за храброст.

Nenad

20.08.2018. 01:17

@Zoran Petrovic - Svaka čast Nicoviću kao bivšem karatisti. No, ovdje se uopšte ne radi o njegovoj hrabrosti, nego o čistom spinovanju i skretanju pažnje sa pravih ubica i naručilaca. Prije svih britanske obavještajne službe, koju je ovaj patriota advokat raskrinkao u Hagu. Pogotovo zloglasnog P. Eždauna. Mislim da ovo Marku nije trebalo a ni pametno. A tih pola miliona je izvalio kako bi što veća laž bila uvjerljiivja. Ako je i pomislio da je ostavio utisak dobro obaviještenog onda je Markan zaista prolupao.

хоботница

19.08.2018. 09:40

у суштини део адвоктуре,правосуђа, тужилаштва ,полиције,безбедносних структура... су дубоко у сивој кримигеној зони и чине државу у држави

Mile Kifla

19.08.2018. 10:29

Eh ko se pita i čije se mišljenje uvažava. Kakvih pola miliona evra. Klanovi neplacaju likvidacije jer to sami određuju. Tako su radili Zemunci,tako sad rade i Kotorski klanovi.. Ranije je bilo nekih plaćenih ubistava za sitne pare i ti su uglavnom brzo uhvaćeni. Smešno je i to što se priča da navodno ubice uglavnom dolaze preko Drine.. Ako su našoj policiji poznati svi članovi tih grupa lako se može doći i do ubica. Prosto da prostije ne može...

Glas razuma

19.08.2018. 10:47

Kakvih crnih pola miliona!!Ne lupaj čoveče.Njega mogli praćkom da ubiju.Velike cifre su za vođe klanova koji imaju obezbeđenje na gotovs.Mišu su sigurno u sopstvenoj režiji za nula eura.A,možda i ubiju tog koji ga je ubio.

Naivni Gedža

19.08.2018. 15:40

Onog momenta kad prređeš granice profesionalne advokatske odbrane i postaneš "consiliere" (savetnik) klana, ušao si u te vode. Naravno da osuđujem ovo ubistvo, ali stvari i ljude ne treba idealizovati.

драгана

19.08.2018. 21:16

@Naivni Gedža - Tačno tako.Svako je svestan u kakvo se kolo hvata i zna cenu.Dobro je naplaćivati, ali dolazi red i da se plati.

Napredno

20.08.2018. 12:46

Ko kaze da nismo za Evropu? Ako baši nismo za EU, za Italiju, Siciliju, više nego spremni! Mozda bi ovi naši mogli da reše problem mafije kod njih.