HTELI smo da se okupamo još jednom u bazenu i da krenemo kući. Zaronio je i posle svega nekoliko trenutaka neki muškarac je izvukao njegovo telo iz vode jer je primetio da tone. Odmah su počeli da ga reanimiraju. Dok je sve to trajalo, otvorio je oči, pogledao nas, a onda ih zauvek zatvorio.

PROČIJTATE JOŠ: NESREĆA NA KUPALIŠTU "S KLUB" U JAKOVU: Mladić se utopio u bazenu

Ovako, za "Novosti", počinje priču drugarica A. T. (17), koji se u ponedeljak, kako se sumnja, udavio na bazenu akva-parka u okviru kompleksa "S klub" u Jakovu, na periferiji Beograda. Nesreća se dogodila samo 15 minuta pre zvaničnog zatvaranja objekta.

PROČIJTATE JOŠ: Traktorista podlegao povredama posle udesa

Nakon reanimacije, koja je trajala oko sat i po lekari su mogli da konstatuju samo smrt nesrećnog mladića. Šta je uzrok ovog događaja još nije poznato, jer je dečak nastradao u bazenu koji je dubine svega metar i po. Bio je iskusan plivač, a ronio je od svoje treće godine. I tokom kobnog dana, većinu vremena proveo je ispod vode, jer je ronjenje bila njegova ljubav. Prema rečima njegovih prijatelja, bio je dete za primer, uzoran đak i dobar drug. Završio je drugu godinu u Tehničkoj školi "Drvo art" u Beogradu, a svojim dosetkama i šalama je uvek uveseljavao drugare.

Međutim, porodica tragično nastradalog tinejdžera kivna je na ekipe Hitne pomoći, koje su se, prema njihovim rečima, u Jakovu pojavile nakon 45 minuta.

- Nije nam jasno kako jedan tako veliki privatni kompleks nema sopstvenu lekarsku ekipu - sa suzama u očima priča rodbina okupljena u dvorištu porodične kuće, u naselju Boleč. - Mi živimo na potpuno drugom kraju grada, a kada su nam javili šta se desilo, stigli smo za svega pola sata, a lekarima je trebalo isto toliko vremena, ako ne i više.

OSAM BAZENA KOMPLEKS "S klub" u Jakovu poseduje akva-park sa osam bazena i 12 tobogana. Do sada nije bilo većih incidenata, sem što je prošle godine u avgustu jedna devojčica završila na ušivanju brade u Kliničkom centru Srbije, nakon što je sa majkom ispala iz gume na jednom od tobogana.

Kako su nam ispričali zaposleni u "S klubu" u Jakovu, jedan od prisutnih posetilaca, inače doktor po struci, koji se u trenutku nesreće nalazio na bazenu, odmah je pritrčao u pomoć.

- Od kada je izvučen iz bazena sat i po smo se borili za njegov život. Čim je spasilac izvadio telo, pritrčao je čovek koji je lekar i koji je preuzeo slučaj reanimacije - pričaju zaposleni iz "S kluba". - Davao je znake života, borio se, imao je i puls, ali kao da je imao neki problem koji nije mogao da se prevaziđe.

Međutim, kako "S klub" u Jakovu pripada opštini Surčin, prvo su kontaktirali sa njihovim lekarskim službama. Radno vreme ove zdravstvene ustanove je do 18 časova, a kako se nesreća desila u 18.45, odmah je pozvana i Hitna pomoć. Kako su "Novosti" nezvanično saznale, mladić nije imao u sebi ni velike količine vode koje bi izazvale davljenje. Da li je možda reč o nekom drugom uzroku smrti, ostaje da se vidi nakon završene obdukcije.