Istražuju vezu sa ubistvom Gokčeta

E. H.

15. 07. 2018. u 21:33

Prema pisanju holandskih medija, uhapšeni Veljko Banović saslušan pred sudom. Goran Tasić namamljen u “zamku”, biće još hapšenja

Истражују везу са убиством Гокчета

Veljko Banović (u krugu) na sahrani Dragoslava Miloradovića u Beogradu / Foto I. Marinković

HOLANDSKA policija istražuje povezanost Veljka Banovića, zvanog Votka (45) sa smrću Gorana Tasića Gokčeta (43), koji je likvidiran u martu ove godine u Amsterdamu, pišu tamošnji mediji. Pratila je Banovića duže vreme, a uhapsili su ga ubrzo pošto je automobilom prešao na teritoriju Belgije.

Banović, član klana Luke Bojovića, u petak je izveden pred istražnog sudiju. Policija je u njegovom automobilu pronašla skrivenu veliku sumu novca. Kroz blisku saradnju njihove i srpske policije, pažnju im je privukao Banović, kao i stan u južnom delu Amsterdama odakle su ga pratili. U istom delu Amsterdama uhapšen je i Marko Puškić (35), koji se sumnjiči za trgovinu narkoticima. U toku ove akcije pronađeno je četiri kilograma kokaina i ukupno 1,7 miliona evra.

U istrazi ubistva Gorana Tasića, što su holandski mediji označili kao obračun narko-klanova, ovo je prvi veći pomak. Policija naglašava da sa hapšenjima i istragom nije gotovo, a i dalje nude 20.000 evra za korisne informacije.

- Policija veruje da je Tasić bio umešan u trgovinu narkoticima između Holandije i Skandinavije. Te večeri kada je ubijen, upao je u “zamku”. Namamljen je u ulicu gde su ga ubice spremno čekale. Nakon što je na njega ispaljeno na desetine metaka, napadači su pobegli ka obližnjem gradilištu, pored garaža, i nestali su bez traga - prenose holandski mediji.

Veljko Banović u Beogradu je poslednji put viđen početkom juna na sahrani Dragoslava Miloradovića, kuma Luke Bojovića koji je ubijen nekoliko dana ranije ispred auto-perionice na Karaburmi. Banović je bio na Novom groblju, sa obezbeđenjem, među ožalošćenima, a smrt bliskog prijatelja dovela ga je u Srbiju.


Goran Tasić Gokče / Veljko Banović


OZBILJNA BANDA I ZAPLENA

MINISTAR MUP Nebojša Stefanović je, govoreći juče o ovoj akciji hapšenja, rekao da je reč o ozbiljnoj kriminalnoj bandi i ozbiljnoj zapleni. On je pohvalio rad holandske i srpske policije koje su, kako je rekao, “više meseci pratile rad ove bande jer ovakve akcije dugo traju”.

- Deo zaplenjene droge mogao je da dođe na naše tržište, ali i deo novca su kriminalci mogli da pokušaju da ubace u legalne tokove - zaključio je Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije