Darko Vesković (38) koji se zajedno Nemanjom Ivanovim (36) sumnjiči za teško ubistvo Blaža Đurovića (39) na Dušanovcu 10. marta izručen je Srbiji prošle sedmice iz Hrvatske.

On je 2. aprila uhašen u Zagrebu po međunarodnoj poternici raspisanoj po nalogu Višeg suda u Beogradu.

Pročitajte još: SMRT ZBOG "ZEMUNSKE VEZE"? Policija traga za napadačima na Blaža Đurovića (39) koji je likvidiran u Beogradu

"Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak je ostavio na snazi rešenje o određivanju pritvora prema okrivljenom od 2. aprila, a koji mu se računa od 3. jula kada je lišen slobode", precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Ivanov je dve nedelje nakon ubistva Đurovića, 24. marta uhapšen u Beogradu i nalazi se u pritvoru.

Oni se sumnjiče da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili

Đurovića a nakon toga, zapalili njegov automobil.

Pročitajte još: NOVI DETALjI LIKVIDACIJE BLAŽA ĐUROVIĆA: Zločin skovan u kazinu?

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su preneli da je Đurović je ubijen ispred kuće rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao je njega i decu.

Ivanov je u februaru ove godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković.

On je pravosnažno oslobođen optužbi za nedozvoljeno nošenje oružja jer je tom prilikom u Majdanu kod sebe imao lažni pištolj.

Za ubistvo Veličkovića Apelacioni sud je pravosnažno osudio na 13 godina zatvora Stanka Buhanca.