Sud o optužnici protiv Josifova odlučuje ponovo

N. B.

03. 07. 2018. u 12:19

Суд о оптужници против Јосифова одлучује поново

Ulaz u firmu "Set reciklaža",foto M.Anđela

Postupak protiv producenta Milka Josifova: Ukoliko optužnica stupi na pravnu snagu, biće zakazano suđenje. NJega za prevaru terete glumac Zoran Cvijanović i njegov brat

APELACIONI sud u Beogradu prihvatio je žalbu Prvog osnovnog javnog tužilaštva na rešenje nadležnog suda da se odbaci optužnica protiv producenta Milka Josifova, vlasnika firme "Set reciklaža". Protiv njega je svojevremeno bila podignuta optužnica zbog sumnje da je prevario glumca Zorana Cvijanovića. Nakon ove odluke apelacije, Prvi sud je prihvatio optužnicu, nakon čega će, ukoliko ona bude stupila na pravnu snagu, pošto Josifov ima pravo žalbe, biti zakazano suđenje.

Krivičnu prijavu protiv Josifova, Cvijanović je podneo zajedno sa bratom Nebojšom Vranešom, kojom su ga teretili za prevaru i uzimanje dela vlasništva u zajedničkoj firmi "Set reciklaža". Ove tvrdnje, Josifov je negirao prilikom saslušanja u Tužilaštvu.

Prema onome što je ranije objavljeno, Cvijanović i Vraneš pokrenuli su posao vezan za reciklažu u koji su naknadno uključili i Josifova. Navodno, problem je nastao kad se Cvijanović na njegovu molbu odrekao svog udela u "Set reciklaži" kako bi se podigao kredit. Međutim, pozajmica nije uzeta, a Josifov je odbio da glumcu vrati njegov deo firme.


Zoran Cvijanović,foto Z.Jovanović

Problem je nastao i kad je, navodno, Cvijanović Josifovu dao svoju ušteđevinu, koju ovaj takođe nije vratio. Zbog toga je, kako tvrdi popularni glumac, ostao i bez stana, jer nije imao para da isplati preduzimača od koga je kupio tu nekretninu, a spominjala se cifra od 70.000 evra.

Josifov je tvrdio da mu glumac nikada nije bio partner u poslu, da nikada nije bio vlasnik, suvlasnik, zaposlen, niti angažovan od strane "Set reciklaže".


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije