Zločin kod Vršca: Nije želeo da umre pre žene, pa je ubio

J. J. BALjAK

utorak, 05. 06. 2018. u 13:45

Злочин код Вршца: Није желео да умре пре жене, па је убио

Komšinica Mirela pokazuje kuću u kojoj se dogodilo ubistvo

Petar Jovanov (69), iz Zagajice kod Vršca, puškom usmrtio suprugu Bosiljku (63) i pokušao samoubistvo. Borio se sa dijabetesom. Najavljivao zločin

PROŠLOG leta Petar nam je rekao da će da ubije suprugu Bosiljku, pa sebe, jer ne želi da on umre pre nje, s obzirom na to da se već 10 godina bori sa dijabetesom. Mislili smo da se samo šali, pogotovo što znamo da su bili u dobrim odnosima. Nisu se svađali. Čak smo i te kobne noći do 12.15 svi zajedno sedeli u našem dvorištu i smejali se. Doduše, on je samo odgovarao kada bismo ga nešto pitali, ali je generalno bio ćutljiv. Šta se posle toga desilo, nikome nije jasno.

Ovako, za "Novosti", govori Mirela Barukčić, komšinica Petra Jovanova (69), deviznog penzionera iz sela Zagajica, kod Vršca, koji je u noći između ponedeljka i utorka u porodičnoj kući lovačkom puškom ubio suprugu Bosiljku (63), a potom neuspešno pokušao sebi da oduzme život. Kako nezvanično saznajemo, sa prostrelnom ranom na ramenu, prevezen je na bolničko lečenje u Beograd. Istovremeno mu je određen pritvor od 48 sati.


PROČITAJTE JOŠ:
Ubio Gordanu pred očima majke i sestre

- Niko od nas nije čuo pucnje. Samo smo u dva sata posle ponoći videli policijsku rotaciju - nastavlja Mirela. - Kažu da je Petar, pošto je ubio Bobu u trpezariji, nazvao svog sestrića iz Pančeva da mu kaže šta je uradio, te da on pozove policiju i Hitnu pomoć.

Motiv za ovakav zločin, nagađa se, jeste ubičino loše zdravstveno stanje, jer mu je dijabetes polako oduzimao vid, dok se godinama kretao uz pomoć štake. I Bosiljka je bila bolešljiva, pa je, po svedočenju naše sagovornice, često ležala u krevetu.

NEMA DOZVOLU LOVAČKA puška kojom je Petar Jovanov počinio ubistvo u njegovom je vlasništvu, s obzirom na to da je nekada bio lovac. Ali, kako saznajemo, sada nije imao dozvolu za držanje oružja.

- Otkako su pre mesec dana došli iz Austrije, gde su živeli, Petar je svakodnevno dolazio kod nas, da mu pravimo društvo, jer je Boba samo ležala i ćutala. A bila je divna žena, uvek raspoložena. Bar da smo joj nagovestili šta nam je ranije govorio, pa da je sakrila pušku. Ali ko je mogao da zna da su mu se stvarno takve misli vrzmale po glavi - sa nevericom dodaje Mirela.

Jovanovi su ceo radni vek proveli u Beču. Otkako su otišli u penziju, u Zagajici su boravili tokom leta, a u Austriji, gde im žive sin i ćerka, bili su samo zimi.


PROČITAJTE JOŠ:
Ženi metak u glavu, sebi dva u grudi (FOTO)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Ilke

05.06.2018. 16:41

I zašto ovde nije dopušteno komentarisanje? Ovo je 23 ubijena žena od nove godine. Nema smisla da krijete krah Zakona o nasilju u porodici.

miša

06.06.2018. 15:49

Treba videti širu sliku nasilja pa konstatovati da broj ubijenih žena u nasilju u Srbiji čini 1% svih nasilnih smrti u Srbiji. Slučajevi gde muž ubije ženu a zatim sebe tretiraju se kao nasilje nad ženama a tu je često eč o nemaštini, starosti, bolesti, dogovoru supružnika unapred o tom činu itd. Ne treba da strada nijedna žena u nasilju, ali tom statistikom o nasilju nad ženama se mnogo manipuliše, pogotovo od nevladinih i feminističkih organizacija.

Ja

07.06.2018. 11:59

@miša - Gde si ti cuo da se supruznici dogovaraju da ubiju jedan drugog? Iz kog si ti horor filma ispao?! Ako su to sto si ti nabrojao legitimni razlozi da ubijes nekog, onda nista,ja sam luda, t si pametan! Takodje, pod nasiljem se ne smatra samo ubistvo!