SPASAVALI MOTORISTE ZAVRŠILI KRAJ PUTA: Neobična saobraćajka na putu između Gornje Gorevnice i Čačka (FOTO+VIDEO)

V. ILIĆ

03. 06. 2018. u 13:35

Vozač ambulantnih kola Sretenović, kažu, reagovao primereno

СПАСАВАЛИ МОТОРИСТЕ ЗАВРШИЛИ КРАЈ ПУТА: Необична саобраћајка на путу између Горње Горевнице и Чачка (ФОТО+ВИДЕО)

Foto V. Ilić

HITNO lekarsko zbrinjavanje dvojice motociklista, koji su u nedelju oko 11 časova povređeni na treningu za moto-trku na Jeljenu, nedaleko od Čačka, umalo nije koštalo glave medicinsku ekipu čačanske Hitne pomoći. Doktorka Ana Lukić, medicinski tehničar Vojo Kovačević i vozač saniteta Ivan Sretenović prilikom vožnje dvojice povređenih motociklista doživeli su saobraćajnu nesreću, kada se vozilo Hitne pomoći na putu Gornja Gorevnica - Čačak, u Vranićima, prevrnulo i sletelo u kanal.

Na sreću, prema rečima dr Biljane Kočović iz Urgentnog centra čačanske bolnice, svi povređeni zadobili su lakše povrede i niko od njih nije životno ugrožen. Svi su, uglavnom, ugruvani i imaju ogrebotine.

Prema našim saznanjima, dve ekipe Hitne pomoći bile su dežurne na Jeljenu, gde se u nedelju održavala ovogodišnja moto-trka u okviru Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu "Nagrada Čačka 2018", na stazi "Miloš Lijeskić".

- Poslali smo dve ekipe, kako bi u slučaju nekakve nezgode prva ekipa bila zadužena za zbrinjavanje i prevoz povređenih, a druga ekipa bi ostala da dežura. To se ispostavilo kao dobra predostrožnost - rekao nam je dr Aleksandar Pajović, direktor Doma zdravlja u Čačku.

Nesreća se dogodila na deonici puta gde je veliki nagib, i koja je veoma nezgodna za vozače. Na tako lošem putu ispred vozila Hitne pomoći odjednom se pojavilo vozilo koje im je išlo u susret, tako da je zahvaljujući brzini i spretnosti vozača Sretenovića izbegnuta tragedija. Sanitet je sleteo s puta i prevrnuo se u kanal. Jedan od povređenih, moto-kros vozač iz Slovenije, bio je zaglavljen u vozilu, zbog čega je morala da interveniše ekipa Odeljenja za vanredne situacije. Na mesto nezgode odmah je stigla druga ekipa Hitne pomoći, koja je povređene prevezla u urgentni centar, a nedugo potom došla je i policija koja je obavila uviđaj.
Kada sam stigao do prevrnutog saniteta čuo sam jauke i video da je sve bilo ispreturano. Povređeni su pokušavali da izađu. Svi sem jednog su uspeli, a njega su kasnije izvukli vatrogasci. Inače, svi su bili svesni i rekao bih da nisu imali ozbiljne povrede - kazao nam je jedan od očevidaca stravične nesreće.

Na mestu nezgode ubrzo se okupilo nekoliko desetina građana iz okolnih kuća, ali i onih koji su pratili moto-trke. Oni su pomogli da se vozilo Hitne pomoći izvuče iz kanala i natovari na kamion šlep službe.

Moto-trke na Jeljenu su nakratko prekinute, ali su, pošto su čuli vesti o dobrom zdravstvenom stanju povređenih, nastavljene.UDESI KAO NA TRACI

EKIPE Hitne pomoći su intervenisale još nekoliko puta na moto-trkama u Jeljenu. Kiša koja je padala prouzrokovala je više nesreća na vožnjama, jer je staza na trkalištu bila blatnjava i klizava.

Do zaključenja ovog broja, u čačansku bolnicu, pored dvojice motociklista koji su se prevrnuli sa sanitetom, prevezena su još tri moto-vozača. Svi su, srećom, prošli sa lakšim povredama.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije