PROCES protiv doktora Dobrivoja Bojanića koji se tereti za smrt osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića, vodiće se u Osnovnom sudu u Šapcu, potvrdio je, za "Novosti", Miodrag Atanacković, portparol Osnovnog suda u Loznici.

PROČITAJTE JOŠ - TRAGEDIJA: Dečak slomio ruku, pa umro od sepse

Ovu odluku doneo je Apelacioni sud u Novom Sadu jer, prema rečima Atanackovića, postoje pravni razlozi koji sprečavaju Osnovni sud u Loznici da postupa u konkretnoj pravnoj stvari. Osnovni sud u Šapcu će suditi i dvojici lekara iz Instituta za majku i dete u Beogradu protiv kojih je, kao i protiv njihovog kolege iz Loznice, OJT u Loznici podneo optužni predlog zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi

Oni su optuženi za smrt dečaka Radenka Nikodinovića iz Kozjaka. On je posle preloma ruke lečen u Opštoj bolnici u Loznici, a zatim i u Institutu za majku i dete, gde je izdahnuo. OJT u Loznici zatražilo je po pet godina zatvora za trojicu lekara. Lozničke sudije-krivičari našli su razloge koje je Apelacioni sud uvažio, da ne postupaju u ovom predmetu, dok su njihove kolege u OJT radili i radiće posao bez problema!