GORANA Marinkovića (38) iz Velikog Popovića kod Despotovca uhapsila je jagodinska policija zbog sumnje da je silovao svoju rođaku, šesnaestogodišnju M. T. On joj je zakonski staratelj, jer je ostala siroče kada je njen otac ubio njenu majku, pa sebi presudio! Devojčica je do detalja opisala kako je Goran počinio zločin, ali inspektori proveravaju i mogućnost da je M. T. sve to izmislila da bi se osvetila.

Pročitajte još: Osumnjičen da je više puta silovao ćerku

Vaspitači Doma učenika u Jagodini, u kome je M. T. stanovala, primetili su da se čudno ponaša. Pokušali su da je nagovore da se "otvori", ali se ona tek posle mesec dana poverila i ispričala detalje obljube.

Pročitajte još: Silovao pastorku ometenu u razvoju

Kako "Novosti" saznaju u porodici Marinković, Goran i njegova supruga Mirjana su hranitelji devojčice već četiri godine, otkad je Srbislav, njen otac, zbog ljubomore 2014. ubio njenu majku Gordanu, a potom izvršio samoubistvo. Devojčica je tome prisustvovala, vezana za stolicu. Na kraju je uspela da se odveže i pobegne u kupatilo.

- Ona je prijavila da se to dogodilo prošle godine. Nema nikakve dokaze. Znači, sada je njena reč protiv njegove. Mislim da je do problema došlo zbog toga što je htela da se zabavlja sa devojkom, a mi smo joj branili. Mi smo držali disciplinu i zato što je htela da ode od nas. Ako je to želela, mogla je da kaže, a ne da otera čoveka u zatvor. Sve nas je to mnogo pogodilo. Goran je nju voleo kao svoju ćerku i nije pravio razliku između naše dece i nje - kaže Mirjana za "Novosti".

ZADRŽAN U POLICIJI MARINKOVIĆ se tereti da je počinio krivično delo obljuba zloupotrebom položaja. Sumnja se da je on u više navrata napastvovao maloletnu devojku kojoj je njegova supruga bila hranitelj po odluci nadležnog centra za socijalni rad - navodi se u saopštenju jagodinske policije i dodaje se da je po nalogu višeg javnog tužioca u Jagodini osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden tužilaštvu.

Ona je dodala da će se boriti da dokaže da je njen suprug, s kojim živi već 20 godina, nevin i da nikada nije pokazivao takve sklonosti. Marinkovići su bili hranitelji i starijoj sestri M. T., koja je sada na školovanju u Kragujevcu, a imaju još jedno dete kao hraniti.

- Uzimali smo joj telefon u 22 sata, jer mora da uči i da spava, pošto sutradan ide u školu. Kada je odlazila u Dublje kod dede i babe, puštali su je u diskoteku do izjutra. Mi to nismo dozvoljavali. Imamo i dva sina od 11 i 17 godina, koji još ne znaju da im je otac uhapšen. U selu možete bilo koga da pitate za mog supruga, svi će da kažu da je domaćin i čovek za primer. A deda i baba M. T. će da nas ocrne, jer smo vodili borbu za starateljstvo nad njom. Ako je kriv, neka ide u zatvor, ali šta ćemo ako nije kriv - pita se Mirjana.

Slobodan T., deda M. T., kaže da je ona povremeno dolazila kod njega i bake Nadežde.

- Dobio sam starateljstvo nad M. T., ali su oni prijavili da je moj sin ubio ženu i da smo mi stari. I Goran je tako uzeo dete koje meni pripada. Ona je sad kod mene. Rekli su mi da je ništa ne pitam o tome što se dogodilo, tako da ne znam detalje.

Slobodan kaže da je bio u Centru za socijalni rad i da podnosi zahtev za starateljstvo nad detetom:

- Dozvoljavao sam joj da izlazi, jer ovo nije divlji kraj. U mogućnosti sam da joj obezbedim novac za šta god joj treba, jer radim u Francuskoj, a oni novac koji dobijaju za nju troše na svoju decu. Kupio sam stan u Kragujevcu za M. T. i njenu sestru, jer želim da se obe školuju tamo.

Shutterstock

DOBRA PORODICA

MEŠTANI Velikog Popovića bili su u neverici što je Goran uhapšen i opisali ga kao domaćina i poštenog čoveka.

- Ne mogu da tvrdim, ali ne verujem da je on mogao da uradi tako nešto. Izdržava celu porodicu, decu su lepo čuvali. Znam da je strogo držao i svoju decu, za koju nemam ružne reči. Goranova majka Sneža, baba M. T., svakog dana je kod njih i ne verujem da bi dozvolila da neko maltretira dete - priča komšinica koja je htela da ostane anonimna.

I ostali meštani kažu da su Marinkovići domaćinska porodica, za primer, i da ne veruju da je Goran mogao da uradi tako nešto.