"NISAM!" - kratko je dobacio Milutin Jeličić Jutka, predsednik opštine Brus pred nastavak saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u četvrtak u Kruševcu, kao odgovor na pitanje novinara da li je kriv za seksualno uznemiravanje više žena. Da to ponovi i u samom tužilaštvu imaće priliku nešto kasnije, budući da su saslušani samo svedoci koje je pozvala njegova strana.

Saslušanje ostalih svedoka prekinuto je zbog neodložnih advokatskih obaveza u Beogradu, Jeličićeve zastupnice, Irene Đurić, što je i konstatovano zapisnikom.

- U toku dokaznih radnji u četvrtak su ispitana četiri svedoka, a naredna dokazna radnja ispitivanje svedoka u ovom tužilaštvu zakazana je za 24. maj - navodi za "Novosti" Ivan Filipović, zamenik javnog tužioca.


PROČITAJTE JOŠ - SKANDAL U BRUSU: Predsednik opštine nudio krevet umesto oglasa za posao?

Krivičnom prijavom koju je podnela kruševačka policija, a koja se odnosi na postojanje osnovane sumnje da je predsednik opštine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje i krivično delo polno uznemiravanje, obuhvaćeno je sedam žena. Od šest saslušanih sredinom aprila, dve (J. K. i M. B. Đ) su odustale od krivičnog gonjenja. Jedna oštećena M. M. je trebalo da bude saslušana u Brusu. Oštećena Snežana Bojić je pored D. K., Marije Lukić i Sandre Milanović ostala pri tvrdnjama da je uznemiravana.

PROČITAJTE JOŠ - TVRDE DA IM SE PREDSEDNIK OPŠTINE SVETI: Jutka nam ruši frizeraj!


PODRŠKA

PODRŠKU Snežani Bojić dali su njeni roditelji - Biserka i Andreja Bojić (na slici).

- Zbog svega što se dogodilo osećam se veoma tužno, ružno... - kaže za "Novosti" Snežanina majka, Biserka Bojić, dodajući da je "užas da takav čovek bude na slobodi".

Andreja kaže da je prvi put pogledao u oči Milutina Jeličića, kao i da mu je to bila želja.

- Čekam taj 24. maj, imam još puno da mu kažem - navodi, za "Novosti", Andreja Bojić.