Vranje: Doneo metak u školu, pa ostao bez pola prsta

D. RISTIĆ

četvrtak, 26. 04. 2018. u 10:21

Врање: Донео метак у школу, па остао без пола прста

Kabinet za likovno gde se godila nesreća

Teško povređen O. R. (11) iz Osnovne škole "Branko Radičević" u Vranju, kada je aktivirao metak, igrajući se pre početka časa. Manevarsku municiju navodno našao u očevim kolima

UČENIK petog razreda OŠ "Branko Radičević" u Vranju O. R. (11), teško je povredio prste desne ruke kada je aktivirao metak, igrajući se pre početka prvog časa. Iako su se prvobitno pronele informacije da je dečaku amputiran prst, prema informacijama iz Zdravstvenog centra Vranje (ZC), to se ipak nije desilo. Stradala mu je jagodica kažiprsta koja je raznesena, a povređena su još dva prsta.

Prema svedočenju učenika, O. R. je u školu došao pola sata pre početka nastave i otišao u kabinet za likovno vaspitanje da sačeka prvi čas. Sa sobom je poneo metak koji je, navodno, pronašao u automobilu svog oca.


PROČITAJTE JOŠ:
EPILOG ULIČNOG OBRAČUNA "GROBARA" I "DELIJA": Navijači uhapšeni zbog tuče, jedan u bekstvu

- On se igrao tako što je metkom udarao po metalnom šrafu koji spaja delove školske klupe. U jednom trenutku je metak eksplodirao i povredio mu prste na desnoj ruci - kaže jedan od učenika koji se našao u blizini.

Prvu pomoć dečaku su pružili nastavnici i pozvali Hitnu pomoć koja ga je prevezla u ZC Vranje. Prebačen je na Odeljenje ortopedije vranjske bolnice gde je ostao na lečenju.

Na lice mesta su odmah pristigli pripadnici Policijske uprave Vranje i inspekcijski organi. Boban Antanasijević, načelnik Gradskog odeljenja za inspekcijske poslove grada Vranja, kaže da je u školi naložen inspekcijski nadzor.

- Ono što je izvesno je da se ne radi o bojevom metku, ali je svakako imao barutno punjenje. Verovatno je u pitanju manevarska municija, takozvani ćorak, ali će precizniji podaci biti poznati nakon završenog uviđaja - kaže Antanasijević.


PROČITAJTE JOŠ:
Po 19 meseci za urušavanje "Agroživa"

PRETRES AUTOMOBILA

KAKO smo saznali, uviđajna ekipa radi i na veštačenju automobila dečakovog oca, gde je mališan, po priči njegovih drugova, pronašao metak.

Komentari (13)

marko

26.04.2018. 10:48

valjda posle ovako nekog propusta direktor škole i načelnik školske uprave treba da podnesu ostavke.

kataklinger

27.04.2018. 12:22

@marko - meni stvarno nije jasno odakle nekim ljudima uopste ideja da su drugi duzni da se staraju o njihovoj deci. sve sto oni z****u(porodica) neko drugi ce da ispravi? e pa to ne ide tako, niti je ikada islo, niti ce ici. skola je tu radi edukacije, a ne vaspitanja. smatram da u ovoj konkretnoj situaciji tata i mama trebaju da podnesu ostavke.

Panic Mechanic

26.04.2018. 10:49

Тако је то када у школи више нема предмет опште-народна одбрана.

Гојко

26.04.2018. 12:54

@Panic Mechanic - Kada je u osnovnoj školi postojao taj predmet.I još za dete od 11 godina / IV osnovne /.Meni je drug iz odelenja u tom dobu,izgubio 3 prsta na levoj ruci kada je stavio metak na plotnu šporeta na drvo.

Д. З.

26.04.2018. 11:36

Болесно је друштво у коме метак може тек тако (лако) да се нађе у дечјој руци.