Pronađen leš u koritu Nišave kod Trupala

J.Ć.

15. 04. 2018. u 11:26

Na obali Nišave u selu Trupale pronađeno je telo utopljenika, a sumnja se da je reč o 17-godišnjem D.Đ. koji je 29. marta upao u tu reku kod Betonskog mosta u Nišu

Пронађен леш у кориту Нишаве код Трупала

Foto: Privatna arhiva

U selu Trupale kod Niša ribolovci su pronašli beživotno telo u koritu reke u blizini seoskog igrališta, nakon čega je prebačeno u Zavod za sudsku medicinu radi obdukcije i identifikacije, saznaju „Novosti“.

Prema rečima meštana koji su se zatekli u blizini mesta na kojem je u subotu oko 11 sati pronađeno telo, reč je o mlađoj muškoj osobi, a o svemu je odmah obaveštena policija koja je uradila uviđaj na licu mesta.

U niškoj policiji kažu da je u subotu oko 11 sati pronađeno NN beživotno telo i da je odmah obavljen uviđaj, nakon čega je ono predato Zavodu za sudsku medicinu radi obdukcije. O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo.

Kako meštani objašnjavaju, utopljenik je na sebi imao majicu, patike i farmerice, što ih je navelo na pomisao da je reč o Danilu Đorđeviću (17) koji je nestao 29. marta nakon što je upao u reku kod Betonskog mosta u centru Niša. Zasada, međutim, nema bilo kakve potvrde da bi to mogao da bude on, a identitet utopljenika trebalo bi da bude poznat nakon okončanja DNK analize.

Danilov otac Miloš Đorđević rekao je za „Novosti“ da ga niko iz policije nije obavestio o ovom slučaju.

- Rekli su da će me zvati ako bude bilo potrebe za tim. Svakakve neistine sam u novinama čitao, tako da ništa više ne znam, niti mi je bilo šta jasno. Danima sam niti živ, niti mrtav, čekam, a ni sam ne znam šta čekam – rekao je Đorđević.

Policija je uradila uviđaj na licu mesta a nakon toga je telo prebačeno u Zavod za sudsku medicinu.

OKLIZNUO SE I UPAO U NIŠAVU

Podsetimo, Danilo Đorđević je kobnog dana sedeo sa društvom na keju, tik uz reku gde, kada se okliznuo i upao u vodu. Kako je nakon tragedije posvedočio otac njegovog drugara Ognjena Nikolića, on se još nekih dvadesetak metara održavao na vodi. Ognjen je odmah skočio za njim i pokušao da spasi druga, ali je ubrzo izgubio snagu. Kada je video da nabujala reka velikom brzinom odnosi Danila, odustao je i izašao iz vode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije