SUDSKI MARATON PROTIV MIRE MARKOVIĆ: 102 ročišta za sporne kvadrate!

N. B.

četvrtak, 12. 04. 2018. u 21:31

СУДСКИ МАРАТОН ПРОТИВ МИРЕ МАРКОВИЋ: 102 рочишта за спорне квадрате!

Mirjana Marković

Već deceniju i po se vodi postupak protiv nekadašnje predsednice JUL-a i drugih optuženih za nezakonitu dodelu državnih stanova. Mirjani Marković sude u odsustvu

PRED Višim sudom u Beogradu danas je održan 102. po redu glavni pretres u postupku koji se već deceniju i po vodi protiv Mirjane Marković, predsednice JUL-a, Živke Cice Knežević, nekadašnjeg sekretara Vlade Srbije, i Miloša Lončara, bivšeg direktora "Diposa", a zbog navodnih nezakonitih dodela stanova u vlasništvu Republike od 1997. do 2000. godine osobama koje nisu bile zaposlene u Vladi.

Optužen je još i Danilo Pantović, ali je suđenje u odnosu na njih razdvojeno, jer se trenutno nalazi na Kubi gde je ambasador. Protiv Jovice Stanišića, koga tužilaštvo takođe tereti postupak je u prekidu, jer mu se sudi u Hagu.


PROČITAJTE JOŠ:
Ubicu majke iz Pepeljevca šalju na lečenje

Neverovatnu brojku održanih ročišta danas je obznanio Lončar, dok je ispred sudnice čekajući da otpočne glavni pretres pričao sa svojim advokatom. On je takođe naglasio da je interesantno da su za to vreme promenjena četiri predsednika veća. Sudeći po onome što je danas rečeno u sudnici, vrlo je verovatno da 24. aprila, za kad je zakazan nastavak, to bude i poslednji pretres, ali samo ukoliko tužilaštvo ne bude imalo nove dokaze ili eventualno ne izmeni optužnicu. Ukoliko se to ne dogodi, biće zakazano iznošenje završnih reči, a potom i prvostepena presuda.

Mirjani Marković sudi se u odsustvu, jer je prema tvrdnjama Tužilaštva podstrekavala Kneževićevu da dodeli stan Iloni Pešić, dadilji njenog unuka. Inače, sud nije saslušao Ilonu kao svedoka, jer ne može da dođe do nje, zbog čega će biti pročitan iskaz koji je dala tokom istrage.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Vaske

12.04.2018. 22:48

Ako je Mira Marković, kriva treba joj suditi. A ko je kriv za silna preduzeća i fabrike koje se posle 2001. godine rasprodale, radnici isterani na ulice i nikom ništa ? Jel ima tu krivice ili je to "Kolateralna šteta"?