PODGORIČKA policija uhapsila je Predraga i Janka Vukadinovića, za koje se sumnja da su povezani sa ubistvom Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u kafeu "Forum". U bekstvu je i dalje J. M., koji se sumnjiči da je direktni počinilac ovog zločina.

Šaković je imao kriminalni dosije i, prema navodima medija, bio je u zatvoru zbog trgovine narkoticima, dok je Jovanović četvrta nevina žrtva kriminalnih obračuna u poslednjih nekoliko godina u Crnoj Gori.

Pročitajte još: OBRAČUN U PODGORICI: Smrt pred očima žene i deteta

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković kazao je novinarima da je na osnovu svih dokaza utvrđeno da je N. N. lice stvorilo kriminalnu organizaciju, u kojoj su svi članovi imali jasne i precizne zadatke, čiji cilj su, između ostalog, bila i ubistva.

- Zato smo Specijalnom tužilaštvu podneli krivičnu prijavu protiv J. M., V. P., V. J., V. K i Ć. D. zbog krivičnih dela teško ubistvo, stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćeno nošenje oružja - istakao je Baković i dodao da svi dosada prikupljeni dokazi ukazuju da su osumnjičeni deo "škaljarskog klana".

On nije isključio mogućnost da je likvidacija Šakovića povezana sa ubistvom Dražena Čađenovića, koji je prošlog četvrtka stradao u eksploziji bombe u garaži na Rimskom trgu u Podgorici.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić dodao je da su poslednji događaji nastavak njihovih davnih obračuna. On je kazao da deli zabrinutost građana zbog poslednjih događaja u Podgorici i naglasio da su angažovani svi raspoloživi kapaciteti kako bi se situacija poboljšala i bila stabilna.