PROGRAMER Nebojša Stojilković (31) upao je danas pre podne u prostorije svoje bivše firme u Ruzveltovoj ulici u Beogradu, i sa pištoljem u rukama otvorio vatru na kolege. Jedan hitac je pogodio Branka Kanjevca (32), koji je na mestu ostao mrtav, dok je drugi metak ranio Marka Filipovića. Treći zaposleni Igor Radenković uspeo je da se spasi skočivši kroz prozor sa drugog sprata, ali je tom prilikom ozbiljno povređen!

Stojilković je potom pobegao u svoj stan, koji se nalazi u beogradskom naselju Zvezdara i pokušao da se ubije. Okružio se automobilskim gumama, polio se benzinom i zapalio vatru.


PROČITAJTE JOŠ - TRAGEDIJA: Žena se obesila par dana nakon što je dobila otkaz!


Zločin se odigrao u prostorijama firme "Privredni savetnik informacione tehnologije" u kojoj je Nebojša donedavno bio zaposlen kao programer. Kako nezvanično saznajemo, on je danas nešto pre 11 časova došao da "pozdravi" bivše kolege, i ništa nije slutilo na krvavi pir. Ušao je u prostorije firme, u kojoj je bio sastanak u toku, a zatim je naoružan pištoljem krenuo da puca na svoje dojučerašnje kolege.

Branko Kanjevac kojeg je smrtonosni metak pogodio pravo u glavu, podlegao je povredama na licu mesta. Marko Filipović, koji je zadobio prostrelne rane, kolima Hitne pomoći je prevezen u Urgentni centar. On je u teškom stanju i lekari se bore za njegov život. Prilikom skoka sa visine od osam metara Igor Radenković zadobio je povrede ramena i skočnog zgloba i nalazi se na ortopedskom odeljenju.

JAKA EKSPLOZIJA OD detonacije u zgradi su popucala stakla, a vatrogasci su u stanu pored Stojilkovića morali da razvale vrata kako bi ugasili vatru, da se ne bi proširila. Stanari zgrade bili su u šoku, a kako kažu, na zidovima u hodnicima je svuda krv, garež. Nekoliko sati proveli su van svojih stanova dok policija nije obavila uviđaj.

Nekoliko žena se zaključalo u susednoj kancelariji u pokušaju da se sakriju od Nebojše, ali se on nije zaustavio. Pucao je u vrata, ali, srećom, nije uspeo da dođe do prestravljenih žena.

Nakon toga, izleteo je iz firme i, prema rečima očevidaca, zaputio se u stan u kom je živeo u Ulici vojvode Savatija 3 na Zvezdari. On je oko sebe poređao automobilske gume, polio se benzinom i zapalio. U zgradi se začuo prasak, ali na sreću ostalih stanara, požar nije zahvatio ostale stanove. Cela zgrada je na vreme evakuisana. Stojilković je sa teškim povredama prevezen u Urgentni centar.

Majka nastradalog Branka


Motiv stravičnog zločina, kako smo nezvanično saznali, jeste otkaz koji je Nebojša dobio pre izvesnog vremena. Naime, kako je "Novostima" rečeno, došlo je do nesuglasica oko zajedničkog projekta na kojem su radili, a koji je bio od velike važnosti za firmu, pa je dogovoreno da se prekine saradnja.

Radnici okolnih lokala ističu kako ništa nije ukazivalo na nesreću, a da su samog Stojilkovića videli neposredno pre krvavog pira.

- Začula se pucnjava i nikom nije bilo jasno šta se dešava. Posle nekoliko sekundi se na prozoru pojavila devojka koja je vrištala i tražila pomoć - objašnjava Dragoljub Lučić, vlasnik objekta koji se nalazi u neposrednoj blizini. - Ubrzo nakon toga muškarac obučen u crno sa pištoljem u ruci izašao je iz zgrade i uputio se niz Ulicu vojvode Vuka. Žene koje su ga videle počele su da vrište, ali on se nije obazirao i nastavio je ka kolima. Glasovi su dopirali i sa parkinga, pa smo zajedno sa policajcima i lekarima otrčali iza. Zatekli smo mladića koji je jaukao od bolova. Lekari Hitne pomoći su ga ubrzo zatim prevezli u bolnicu.

Povređen: Marko Filipović


Zaposleni u ovoj softverskoj firmi, skamenjenih lica i očiju punih suza, čekali su da se uviđaj završi. Nisu mogli da se pomire sa činjenicom da njihovog voljenog kolege više nema. Suze nisu mogli da sakriju kada se na vratima firme pojavila majka ubijenog Branka, koja je došla da identifikuje telo. Nesrećna žena je jedva uspevala da se zadrži na nogama, a njeni jauci odzvanjali su ulicom.


PROČITAJTE JOŠ - Pritvor osumnjičenom i supruzi ranjenog?

Zaposleni ispred firme u kojoj se dogodio napad / Foto P. Milošević


Stojilković nije imao kriminalni dosije, a nije imao ni dozvolu za držanje oružja.

- Nije delovao kao čovek koji poseduje pištolj i koji može na ovaj način da naudi nekome - kaže jedna od zaposlenih. - Nije bio problematičan, ali ni mnogo druželjubiv.

PANIKA ZBOG POŽARA

PREMA svedočenjima komšija iz zgrade u kojoj je Stojilković živeo kao podstanar, oko 11.15 začuli su detonaciju, a potom videli da kulja dim.

- Nastala je opšta panika kada smo čuli da je nešto puklo, istrčali smo svi napolje - navodi jedan od stanara. - Nismo znali u prvi mah šta se dešava, uhvatio sam se za gelender da siđem i ispekao sam ruke. Kasnije smo čuli da je pucao na bivše kolege. Mogao je i nas da pobije.