LEKAR Vojnomedicinske akademije (VMA) u Beogradu potpukovnik B. R. uhapšen je u ponedeljak u akciji suzbijanja korupcije u ovoj vojno-zdravstvenoj ustanovi. On se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj obavljajući dužnost šefa jednog od odeljenja Instituta za radiologiju VMA.

Pročitajte još: Kuburović: Posebna odeljenja za korupciju do 200 miliona dinaraAkciju borbe protiv korupcije na VMA vode zajednički Vojnobezbednosna agencija (VBA) i Više javno tužilaštvo u Beogradu - Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije. Vojna policija, posle višemesečnog prikupljanja informacija i dokaza o zloupotrebama pod lupu je stavila više osoba zbog sumnje da su uzimale novac u procesu zakazivanja pregleda i upućivanja na dalje lečenje.

Osumnjičenom potpukovniku B. R. određeno je zadržavanje do 48 časova tokom kojih će biti saslušan. Dalji postupak protiv njega vodiće novoformirano Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Ova akcija nastavak je šire operacije suzbijanja zloupotreba na VMA. Poslednjih godina više lekara i zaposlenih uhapšeno je zbog različitih krivičnih dela - primanja mita, lažiranja medicinske dokumentacije, mahinacija prilikom propisivanja medicinskih pomagala...