BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do tri meseca beogradskom advokatu D. K. (68), osumnjičenom za ubistvo prijateljice Vladanke Vučeljić (54) u subotu uveče u Ulici pariske komune na Novom Beogradu.

Sudija za prethodni postupak doneo je u ponedeljak uveče rešenje kojim je odredio pritvor osumnjičenom zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati istragu uticanjem na predložene svedoke, zbog opravdane bojazni da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina i posledica kričnog dela, koje su dovele do uznemiranja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

PROČITAJTE JOŠ - STAVIČNO: Ubijena žena na Novom Beogradu, ispred ulaza u zgradu

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

D.K. se tereti za izvršenje krivičnog dela ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora. Policija je u saopštenju nakon hapšenja navela da se sumnja kako je D.K. žrtvi prišao sa leđa dok je otključavala ulazna vrata zgrade i u nju ispalio više projektila iz pištolja.

PROČITAJTE JOŠ - Priveden muškarac zbog indicija u vezi sa ubistvom na Novom Beogradu

Prema pisanju medija, D.K. se pre ubistva raspravljao sa Vučeljićevom ispred zgrade u kojoj živi u Ulici Pariske komune.

Kada je ušla u ulaz, pucao joj je u grudi i ruku, preneli su mediji.