Niška policija zaplenila je više od jednog kilograma marihuane u laboratoriji napravljenoj za veštački uzgoj ove biljke u porodičnoj kući u Aleksincu, a zbog sumnje da su drogu proizvodili i prodavali, uhapšene su dve osobe iz ovog grada.

Prilikom pretresa kuće, pronađeni su i oružje i municija, dok je kod jednog od osumnjičenih pronađen heroin.

Kako saznajemo, reč je o aleksinačkom treneru kik-boksa M. Lj. (61) koji je zajedno sa svojim sinom D. Lj. (28) u porodičnoj kući uzgajao i prodavao opojnu drogu.

Policija je pretresom kuće pronašla šest biljaka kanabisa težine 1.050 grama, 16,2 grama suve marihuana, 1,5 grama hašiša i 22 semenke kanabisa.

Foto: PU Niš

Uz to, kod Miroljuba je pronađen i gasni revolver, lovačke patrone i oko 80 metaka različitog kalibra.

D. Lj. se sumnjiči da je sugrađaninu prodao heroin, a kako u policiji navode, i protiv kupca je podneta krivična prijava zbog posedovanja droge.

„Sumnja se i da je D. Lj. u Aleksincu 41-godišnjem sugrađaninu prodao paketić heroina težine 0,3 g, a kod njega je policija pronašla još šest paketića heroina težine 1,8 g i tri tablete “buprenofrina”, ” saopšteno je iz policije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivične prijave, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Foto: PU Niš