Osumnjičenom za ubistvo oca pritvor do 30 dana: Branio se ćutanjem

J. D. Lj. - M. M. R.

sreda, 07. 02. 2018. u 17:42

Осумњиченом за убиство оца притвор до 30 дана: Бранио се ћутањем

Foto A.Stanković

Radoš Ljumović saslušan u sredu zbog ubistva oca Branimira. Utvrđuje se da li je bio uračunljiv u vreme zločina

RADOŠ Ljumović (36), koji se tereti za ubistvo oca Branimira (79), priveden je u sredu na saslušanje u beogradsko Više javno tužilaštvo, u Katanićevoj ulici, ali nije izneo odbranu, već je odlučio da se brani - ćutanjem. Sudija za prethodni postupak mu je, posle saslušanja, odredio pritvor u trajanju do tri meseca.

- Pritvor je određen zbog sumnji da bi, boravkom na slobodi, osumnjičeni mogao da ometa istragu i utiče na svedoke i da bi, u kratkom vremenskom periodu, mogao da ponovi krivično delo. Protiv ove odluke, osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe Krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja - rekla je za "Novosti" Bojana Stanković, portparol Višeg suda u Beogradu.
PROČITAJTE JOŠ - Tražio pare od oca, pa ga iskasapio sa 20 uboda (FOTO)

Radoš Ljumović je posle saslušanja vraćen u pritvor u Centralni zatvor u Beogradu. Kako nezvanično saznajemo, uskoro bi trebalo da ga pregledaju psihijatri, kako bi se utvrdilo da li je bio uračunljiv kada je počinio ubistvo.

Kako se sumnja, Radoš je u utorak oko 15 časova, posle kraće svađe, sa oko 20 uboda nožem usmrtio oca Branimira. Zločin se dogodio u porodičnom stanu Ljumovića, u prizemlju zgrade u Resavskoj 38. Otac i sin su se posvađali, navodno, jer je Branimir odbio da Radošu da novac koji mu je ovaj tražio.

Komšije porodice Ljumović i dalje su u neverici i šoku:

- Raša je uvek bio ljubazan i fin, nije pravio incidente, niti je bio agresivan. Pričalo se da se drogira, da je više puta išao na lečenje. Roditelji i sestre su to krili od komšiluka, bilo ih je sramota. Ne znamo šta se tačno događalo u njihovoj kući, ali viđali smo Rašu u parku kod "Manježa" dok šeta psa, sedi sa društvom...


BORIO SE ZA ŽIVOT

PORODICA Ljumović u Resavskoj 38 ima dva stana u prizemlju, gde su živeli, i u potkrovlju jedan, koji iznajmljuju i u kojem je, navodno, nedavno uhapšen muškarac zbog trgovine oružjem i narkoticima. Niko od ukućana u sredu nije bio u stanu gde se dogodio zločin, a komšije kažu da je porodica zauzeta oko preuzimanja Branimirovog tela sa obdukcije i sahrane.

- Otkako je policija otišla iz stana, niko se od ukućana ne pojavljuje na ulici, a roletne na prozorima su spuštene - pričaju komšije, koje kažu kako su čuli da se Branimir, kojeg je sin napao u sobi, silno borio za život.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

gkc

08.02.2018. 13:47

Odkud komsije znaju sta je i kako je bilo kad nisu bile unutra, sa njima da vide sta se desavalo. Sramota, pustite nadlezne organe da rade svoj posao, od ovakvih izjava niko nema koristi. Dajte porodici malo mira!