Žitelji Kosovske Mitrovice su u šoku posle vesti da je u utorak ujutru ubijen lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović.

Srpski živalj je sa velikom tugom dočekao ovu veliku tragediju, te su neki od njih odlučili da odaju počast i zapale sveće i ostave cveće ispred prostorija SDP, gde je ubijen Ivanović.

Sve o atentatu na Olivera Ivanovića možete da pročitate OVDE.

Kum porodice Ivanović Mića Kokerić rekao je za Tanjug da Srbi na Kosovu, ili barem u Kosovskoj Mitrovici, nisu imali boljeg, jačeg, hrabrijeg, odgovornijeg čoveka, čoveka koji je davao sve od sebe, na kraju i život za svoj cilj, a to je da Srbi ostanu i opstanu.


"Ljutio se na sve one koji su iz razno-raznih razloga napuštali Kosovo, a on je mogao prvi da ode. Bio je natprosečno inteligentan, čovek koji je završio dva fakulteta, imao uvek rezultate, bio internacionalni karate sudija, mogao je da ide gde god hoće, da bira metropolu. On je, od prvog dana naše borbe za opstanak bio na čelu, a na kraju je platio to svojim životom”, rekao je Kokerić.


Kaže i da pozivi saučešća i podrške porodici dolaze iz celog sveta.


Poštovaoci okuljeni ispred kuće ubijenog Olivera Ivanovića strpljivo čekaju da se dopremi njegovo telo sa obdukcije, a, prema informacijama sa lica mesta, Ivanović će biti sahranjen sutra u Beogradu.


Situacija u Kosovskoj Mitrovici je veoma napeta, ali mirna, ljudi su uplašeni, a policijske snage su "na svakom koraku" u gradu i na prilaznim putevima prema Kosovskoj Mitrovici.

Ivanović je ubijen u utorak ujutru ispred prostorija SDP-a, a navodno je usmrćen sa najmanje pet hitaca u gornjem predelu grudnog koša.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za novinare da je reč o terorističkom napadu i istakao da je obećao supruzi Olivera Ivanovića, Mileni Ivanović, da će "biti otkriven ubica ili ubice"
.