Smrt Jelene Bogavac (3), obolele od dijabetesa, koja je sa majkom Marijanom i dvema sestrama živela u podstanarskom stanu bez struje i vode i drugih osnovnih uslova za život, podigla je na noge nevladin sektor i građane glavnog grada Crne Gore.

Banka hrane i Grupa građana pokrenuli su inicijativu za smenu ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, navodeći da je “administracija jednog neefikasnog i nezainteresovanog ministarstva odgovorna za tragičnu smrt deteta”.

PROČITAJTE JOŠ: PODGORICA ZAVIJENA U CRNO: Nemaština ubila malu Jelenu (2)

Viši državni tužilac u Podgorici je naložio da se vrši obdukcija tela nesrećne devojčice, pa će nalazi utvrditi tačan uzrok smrti. Inspekcija je juče počela proveru dokumentacije u podgoričkom Centru za socijalni rad istražujući da li je bilo propusta u slučaju samohrane majke koja nije bila u programima podrške iako je bez posla, a izdržavala je troje dece.

PROČITAJTE JOŠ: Dvogodišnja devojčica preminula zbog upale pluća!

Mali anđeo preminuo je od dijabetesa a samohrana majka joj nije mogla pružiti sve što je trebalo da bi joj život učinila boljim s obzirom na teško zdravstveno stanje. Predsednica Banke hrane Marina Medojević kaže da je trogodišnja devojčica jela samo kada bi hranu dobijali iz Narodne kuhinje. Njena majka skupljala je novac za insulin koji je dete moralo primati jer je rođeno sa dijabetesom.