Sudski veštak uhapšen zbog zloupotrebe dužnosti

Tanjug

25. 12. 2017. u 13:07

Pripadnici MUP-a u Beogradu uhapsili su sudskog veštaka Z.B. (1955), zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja kada je jedan stan na Vračaru procenio za 43.000 evra manje nego što je njegova tržišna vrednost

Судски вештак ухапшен због злоупотребе дужности

Thinkstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su sudskog veštaka Z.B. (1955), zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja kada je jedan stan na Vračaru procenio za 43.000 evra manje nego što je njegova tržišna vrednost.

Pročitajte još: Zloupotreba položaja: Carinicima presuda 14. novembra

Sumnja se da je Z.B. kao sudski veštak za građevinarstvo procenio nepokretnost koja je bila predmet izvršnot postupka pred Privrednim sudom u Beogradu znatno niže od tržišne.

Naime, Z.B. je, kako se sumnja, stan na Vračaru, koji je bio ponuđen na javnoj licitaciji, procenio višestruko manje od tržišne vrednosti, koja je propisana od strane Poreske uprave, saopštio je MUP.

Na taj način osumnjičeni je oštećenom naneno štetu višu od 43.000 evra, koliko iznosi razlika između procenjene i tržišne vrednosti stana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije