Uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj

Tanjug

18. 12. 2017. u 17:41

Ухапшен због сумње да је злоупотребио службени положај

Thinkstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa Višim tužilaštvom u Pančevu, uhapsili su P. B.(49) zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa Višim tužilaštvom u Pančevu, uhapsili su P. B.(49) zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osnovano se sumnja da je P. B. u toku 2015. godine, u svojstvu odgovornog lica opštine Alibunar nadležnog za donošenje Odluke o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, propustio da donese odluku i time onemogućio realizaciju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Pročitajte još - Zadržavanje do 48 sati zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja

Time je osumnjičeni oštetio budžet Srbije, Vojvodine i opštine Alibunar za 247.295.928 dinara, odnosno pribavio protivpravnu imovinsku korist poljoprivrednim proizvođačima koji su bez pravnog osnova i nadoknade obradili državno poljoprivredno zemljište što je vredelo 58.148.250 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)