Pravosnažna optužnica protiv Anđusa za iznudu, sledi suđenje

Tanjug

15. 12. 2017. u 13:14

Optužnica protiv televizijskog novinara Dejana Anđusa, kojom se tereti da je iznuđivao novac od jednog biznismena, postala je pravosnažna pošto je ju potvrdio Apelacioni sud u Beogradu

Правоснажна оптужница против Анђуса за изнуду, следи суђење

Foto: D.Babović

Optužnica protiv televizijskog novinara Dejana Anđusa, kojom se tereti da je iznuđivao novac od jednog biznismena, postala je pravosnažna pošto je ju potvrdio Apelacioni sud u Beogradu, pa se uskoro očekuje zakazivanje suđenja.


Portparol suda Mirajana Piljić precizirala je za Tanjug da je Apelacioni sud potvrdio rešenje Višeg suda kojim je u novembru potvrđena optužnica od 2. avgusta protiv Anđusa.


"Po nalaženju Apelacionog suda pravilan je zaključak prvostrpenog suda da prikupljeni dokazi u dosadašnjem toku postupka daju dovoljno osnova za zaključak da postoji opravdana sumnja da je okrivljeni izvrsio krivično delo koje je predmet optužbe", navela je Piljić.


Dodala je da zbog toga, prema stavu suda, nije potrebno dalje razjašnjenje stvari da bi se ispitala osnovanost optužnice i da nije potrebno da se istraga dopuni, kao i da ne postoje razlozi koji bi mogli da dovedu do obustave krivičnog postupka, odnosno odbijanja optuzbe.Anđus se optužnicom tereti za krivično delo iznuda za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.


Detalje optužnice tužilaštvo nije saopštilo.


Bio je uhapšen 30. juna i u pritvoru je proveo nešto više od mesec dana, kada je početkom avgusta pušten da se brani sa slobode.


Novinar, poznat po "britkom jeziku" prema pisanju medija nakon hapšenja, je osumnjičen da je od jednog biznismena pokušao da iznudi 30.000 evra. Uhapšen je prilikom navodne primopredaje novca, a pojedini mediji su objavili snimak.


Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Anđus se branio ćutanjem, odnosno nije iznosio svoju odbranu, a mogućnost da u prisustvu javnosti iznese odbranu imaće na početku suđenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (26)

Vlado

15.12.2017. 14:05

Ne volim ovakve sto ti se instaliraju na karotidu pa ti piju krv...parazit! Sad nek trpi posledice!

Ljilja

15.12.2017. 15:25

Nešto mi govori da su Anja i Vlado jedna te ista osoba. Lično, čisto sumnjam u ovu priču, pre bih rekla da se Anđus zamerio nekom, pa mu smešta.

Kristina

15.12.2017. 15:37

Nema šta da se priča tu, dokazi su sve sami rekli. Sada mora da ispašta za ono što je uradio. Zakon je za sve isti.

Kosta

15.12.2017. 15:54

Koliko god da je koristi od tog novca imao, šteta koju je sam sebi naneo je mnogostruko veća.

Maja

15.12.2017. 17:07

Mislim da je ukoliko je kriv mnogo veću štetu naneo sebi nego da je uzeo taj novac.