Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Bojanu Zarubici, bratancu Milana Zarubice, koji je pre dva dana uhapšen u Makedoniji zbog ilegalne proizvodnje nove sintetičke droge kaptagon.

Bojan Zarubica se sumnjiči da je iz Zemuna strica snabdevao opremom za proizvodnju droge koja se odvijala u laboratoriji otkrivenoj u Tetovu.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak sinoć doneo rešenje kojim je Bojanu Zarubici odredio pritvor do 30 dana, zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

PROČITAJTE JOŠ: Fabrika droge na izvol'te!

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema resenja.

Bojanu Zarubici se stavlja na teret udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

PROČITAJTE JOŠ: AKCIJA U TETOVU: Zarubica uhapšen sa 300 kilograma ekstazija

Milan Zarubica, koji je ranije odslužio kaznu od 11 godina zatvora zbog ilegalne proizvodnje sintetičke droge u Ugrinovcima, uhapšen je u petak u Makedoniji sa sedmoricom saradnika.

Zarubica je uhapšen u akciji srpske i makedonske policije, a policija je saopštila da su tom prilikom otkrivene dve moderno opremljene laboratorije za proizvodnju droge, i to u Tetovu i Srbiji. Vrednost zaplenjenih tableta - 300 kilograma, je oko sedam miliona evra.