SLUČAJ KONTRAST: Inspektor ponovo oslobođen

Lj. P.

26. 10. 2017. u 12:16

СЛУЧАЈ КОНТРАСТ: Инспектор поново ослобођен

Gašenje požara u "Kontrastu" / Foto D. Dozet

Presuda Veselinu Kercu, na suđenju za pogibiju šest osoba u požaru u novosadskoj diskoteci "Kontrast". Osnovni sud ponovo ponovo ga je oslobodio krivice jer Tužilaštvo nije dokazalo svoje tvrdnje

GRAĐEVINSKI inspektor Veselin Kerac, danas je u Osnovnom sudu u Novom Sadu, baš kao i 26. oktobra 2016. godine, oslobođen krivice da je pre sedam godina prilikom kontrole, zloupotrebio službeni položaj u slučaju novosadske diskoteke "Kontrast". On se teretio da je tada propustio da zbog utvrđenih nedostataka zabrani rad ovom lokalu, u kojem je u tragičnom požaru 1. aprila 2012. godine, nastradalo šestoro mladih ljudi.

Sudija Nataša Vojnović, obrazlažući presudu, kazala je da u postupku nije dokazano da je građevinski inspektor tog 14. aprila 2010. godine, prilikom kontrole "Kontrasta", njegovom vlasniku Alojzu Ganiću i zakupcu pribavio korist, odnosno omogućio da nesmetano koriste klub, uprkos propustima.


PROČITAJTE JOŠ:
Slučaj „Kontrast”: Inspektoru ukinuta oslobađajuća presuda

- Tužilaštvo nije predočilo nijedan dokaz da je građevinski inspektor mogao da spreči rad lokala koji je imao građevinsku i upotrebnu dozvolu - istakla je sudija Vojnović. - Po oceni suda, tužilaštvo nije pružilo dokaz da je građevinski inspektor počinio krivično delo za koje se teretio.

U požaru u diskoteci "Kontrast", podsećamo, 1. aprila 2012. godine poginuli su Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (28) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) iz Gacka, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković iz Kikinde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

sramota

26.10.2017. 14:18

Ako nisu odgovorni za rad onda ukinite inspektorat. Čemu služi? Da inspektori badava primaju plate pa još i mito? Na tržište rada sa inspektorima, da rade korisne poslove.

Branko

26.10.2017. 15:15

Ослобађајуће пресуде злочинцима из органа државне управе и локалне самоуправе доноси организованим криминалом правосуђе!Судијама и тужиоцима увести "лиценцу" и одузети им имунитет - морају да одговарају за своја злодела!