Osumnjičeni za Potočare angažovali 10 advokata

Tanjug

21. 09. 2017. u 12:07

Pripremno ročište u procesu protiv dvojice policijskih operativaca osumnjičenih za odavanje tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete Aleksandra Vučića Potočarima odloženo za 7. decembar

Осумњичени за Поточаре ангажовали 10 адвоката

Arhiva V.N.

Pripremno ročište u procesu protiv dvojice policijskih operativaca osumnjičenih za odavanje tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u julu 2015. godine, kada je premijer bio napadnut ponovo je danas odloženo u Višem sudu u Beogradu za 7. decembar.


Ovo ročište bilo je odloženo i u maju zbog izostanka branioca jednog od optuženih u ovom slučaju, a danas se pred sudom pojavilo čak 10 advokata, pošto je svaki od optuženih angažovao po pet branilaca.Za odavanje službene tajne terete se Milan Dumanović i Mladen Trbović.


Sud je za nova angažovanja advokata saznao tek danas, pa se ispostavilo da je ročište zakazano u maloj sudnici u kojoj ne mogu svi da sednu na sedišta predviđena za odbranu.Advokati optuženih su odbili da sede na mestima predviđenim za tužioca, pa je suđenje odloženo za decembar i biće održano u velikoj sudnici broj 13.


Ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će optuženi moći da se kratko izjasne o krivici.


Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak suđenja kojem će javnost moći da prisustvuje, mada sud može i da isključi javnost ukoliko proceni da je to potrebno radi čuvanja državnih i službenih tajni.Presuda će u svakom slučaju biti javno objavljena po okončanju suđenja.


Optužnim predlogom Višeg javnog tužilaštva Dumanović i Trbović se terete da su, kao saizvršioci, u produženom trajanju izvršili krivično delo odavanje službene tajne.


Dumanović i Trbović su uhapšeni 31. decembra 2016.


Po podnošenju optužnog predloga početkom februara su pušteni iz pritvora da se brane sa slobode.


Oni su, kako se sumnja, u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naredenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine, kada se dogodio napad na srpskog premijera, preneli su ranije mediji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Momo

21.09.2017. 12:31

OvA dvoica Su izdajnici obavezno u zatvor da znaju da postuju funkcionere U buducnosti . Kao sto to radi savremen svet.

Rale

21.09.2017. 13:10

Na kraju ce mozda ispasti da niko nije napao Vucica ili da je samog sebe napao. Nista me ne bi iznenadilo. Nisu ni svesni koliko to prolongiranje steti i njima.

SASKA

21.09.2017. 13:30

Pa naravno pruzena im je sva moguca logisticka podrska, na kraju sudjenje ce im biti smesno, aaa Srbija po ko zna koji put osramocena.

Igor

21.09.2017. 15:10

@SASKA - Nadam se da gresis, ali sigurno je da su bili zasticeni, da nisu odavno bi odgovarali.

LEPOSAVIĆ

21.09.2017. 18:25

@Nemanja - Bivši pripadnici policije su svesno prekršili zakonitost u radu i odali službenu tajnu što je teška povreda radne obaveze.